Se cere anularea concursului de directori. "A lovit grav în directori onești și a punctat carieriștii"

7003
91
Se cere anularea concursului de directori.

Articole de la același autor

Teoretic, astăzi este programat la Școala Gimnazială nr. 6 "Nicolae Titulescu" ultimul candidat constănțean la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director sau director adjunct, prof. Tanța Nanu susținând probele orale pentru Școala Gimnazială nr. 31 din Constanța.


De-a lungul celor 17 zile de examinări au intrat, pe rând, sub tirul comisiilor - constituite pentru fiecare candidat în parte - marea majoritate a actualilor directori sau directori adjuncți constănțeni, prea mulți dintre cei aflați acum în managementul grădinițelor picând la proba CV-ului.


La ora actuală, celor 30 de candidați picați la proba scrisă li se alătură alți 41 picați la evaluarea CV-ului și unul singur - prof. Isabela Marcu - la proba interviului.


Săptămâna viitoare, pe 18 noiembrie, vor fi afișate rezultatele finale, urmând ca la jumătatea lunii decembrie, după contestații, să se știe clar cine și unde va conduce.


Scăderea prestigiului candidaților "picați"


Ca urmare a valului de nemulțumiri iscate la nivel național, a fost inițiată o petiție online prin care se solicită anularea concursului de directori, specificându-se "hibele" organizării sale.


Până la închiderea ediției, doar 180 de cadre didactice din țară și-au dat acordul pentru această petiție, din care am spicuit următoarele:


"Deși s-a declarat o campanie de «depolitizare», în fapt s-a creat pentru prima dată cadrul pentru o politizare abuzivă a numirii managerilor școlari prin abuzuri de apreciere din partea aleșilor politici locali. Acest așa-zis concurs a fost organizat într-o perioadă nepotrivită, de natură să creeze dezorganizarea procedurilor specifice calendarului școlar. Consecințele acestui concurs amplifică dezorganizarea, prin schimbarea a numeroși profesori în clase în timpul anului școlar. Altă consecință gravă este scăderea prestigiului cadrelor didactice în fața elevilor (care îi văd «picați», fără să perceapă că succesul și insuccesul la acest concurs au fost de natură aleatoare, nelegate de performanțele reale ale cadrelor didactice) fenomen agravat de condiția anterioară de directori a multora dintre cei abuziv astfel schimbați și de desfășurarea acestui fenomen în plin an școlar. Nu pot fi de acord cu disponibilizarea bruscă a mii de cadre didactice suplinitoare, în plină iarnă, doar pentru că ocupau catedre rezervate, pe care brusc și masiv revin titularii, nici cu situația ca sute de școli să fie într-o stare incertă în privința conducerii.


Acest așa-zis concurs creează maximum de bulversare, fără să ofere nimic în schimb, nici depolitizare, nici certificarea competenței noilor (sau renumiților) directori, probele concursului neavând această capacitate. Organizarea, în special prin cerințele de punctaj la CV, a lovit grav în directori onești, muncitori și responsabili, în mod deosebit în mediul rural, unde nevoile de îngrijire și întreținere prin efort personal a școlii, de asigurare a școlarizării tuturor elevilor și depărtarea de reședințele de județ și centrele academice a îngreunat acumularea de puncte recu-noscute în metodologie. Acest concurs a punctat «carieriștii», pe cei ocupați în primul rând de sine, punctând participări la cursuri peste hotare, formări, publicări de materiale (care adesea sunt formale, sau obținute prin plata unor sume), dar nu punctează deloc calitățile administrativ-gospodărești și nici pe cele manageriale dovedite prin fapte!", se mai arată în petiție.


Cum vor fi aleși directorii… câștigători


Potrivit metodologiei de concurs, este declarat "promovat" la concurs candidatul "admis" care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, în schimb, este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat "promovat" candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba interviu. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.


Comentează știrea

91 comentarii. Pagina 9 din 10. Click pe pagina dorită : 1 ...8 9 10 
Ministerul Educatiei
15 noiembrie 2016
cerem declansarea unui audit

pana la numirea directorului la liceul Madgearu , noi profesorii specialisti avem ore de specialitate in laborator, stagii de pregatire practica, ore de instruire practica si ne preocupa calitatea educatiei profesionale a elevului. cerem sprijinul ministrului pentru a interveni si a regla in timp util neajunsurile semnalate de ani de zile inspectoratului referitor la numitrea directorilor din randul celor de cultura generala care sunt preocupati de interesele individuale si de grup si nu de interesele evilor care potrivit specializarii in care obtin certificatele profesionale. suntem deja scarbiti de incompeteta, prostie si rautate.

"carieristii" INCURAJATI
15 noiembrie 2016
"ONESTII" descurajati

Verificarile trebuie facute la fata locului in acte la liceul V. Madgearu si discutate in consiliul profesoral cu trimisii din partea ministerului. ISJ C-ta se complace in aceasta situatie. Ministerul sa ia masuri.

verificare carte ARTAGEA
15 noiembrie 2016
vanzarea cartii d-nei insp general ARTAGEA

in licee s-a vandut cartea d-nei inspector general adjunct ARTAGEA, fara sa ni se dea chitanta. semnalam ca aceasta carte se vinde cu 30 de lei bucata si consideram ca este chiar un plagiat deoarece toata teoria scrisa de aceasta doamna nu are nici o bibliografie. oare este munca asidua a acestei generale definitiile din culegere? cum a obtinut doctoratul aceasta general ARTAGEA? copiind teoria scrisa de altii in zeci de ani ? daca astfel de oameni angajati in ISJ Constanta sunt "doctori" semnalam ca sunt si alti "doctori" in functie de inspectori al ISJ Constanta ale caror lucrari de doctorat cerem sa fie verificate. Avem sentimentul ca inca se mai promoveaza impostura, aroganta si prostia!!!!!!!!! Ministru educatiei sa inceapa de undeva sa curme existenta acestor situatii rusinoase pentru judetul Constanta.

"carieristii" INCURAJATI
15 noiembrie 2016
verificarea inspectorilor "doctori" din ISJ C-ta

si mai sunt si alte carti ale profesorilor impostori care inca se mai vand in scoli. alegeti profesorii "boabe" de profesorii "neghina", ca altfel vorbim fix degeaba. unii se fac ca muncesc, uite ca astia cu functii care-si bat joc de banii statului si altii stau in spatele cortinei, la catedra si muncesc cu adevarat. faceti verificarile in urma celor semnalate de profesori ca omleta fara sa spargi oua nu se face. verificati!

Răspuns la: vanzarea cartii d-nei insp general ARTAGEA
Adăugat de : verificare carte ARTAGEA, 15 noiembrie 2016
in licee s-a vandut cartea d-nei inspector general adjunct ARTAGEA, fara sa ni se dea chitanta. semnalam ca aceasta carte se vinde cu 30 de lei...
CRISTINA OLTEANU
15 noiembrie 2016
elevii naivi folositi

D-na profesor de limba romana aveti datoria morala sa chemati toti elevii naivi care v-au cumparat caietele elaborate de dumneavoastra si vandute in liceu pe bani multi si dupa ce-ati incasat acei bani fara sa ne dati chitante ati lucrat cu noi doar o pagina. Pe ce ne-ati pus sa dam 27 de lei? ce e asta? veniti sa lucrati cu noi acele caiete. Ar trebui sa fiti sanctionata ca v-ati gandit doar la buzunarul familiei dumneavoastra. La impozite si taxe platiti ceva? sau ii bagati doar in buzunar sa se bucure doar copiii dumneavoastra? Constiinta mai aveti sau deja v-ati obisnuit cu mojicia si nu mai aveti limite? luati-va cartile si dati-ne banii inapoi ca oricum n-ati lucrat nimic cu noi pe ele. va asteptam la clasele noastre sa ne spuneti cand sa va aducem auxiliarele elaborate de dumneavoastra si sa ne dati banii. banii se castiga greu.

Olteanu Cristina si Artagea
15 noiembrie 2016
...ambele de romana...

unde ati facut facultatea? sa nu spuneti ca la OVIDIUS C-ta? asa va ainvata acolo sa faceti plagiate? sa vindeti cartile si caietel voastre fara chitanta? la Ovidius cam multi spagari, ce poate sa profuca UNIOVERSITATEA OVIDIUS, decat alti "mici spagari". Poate nu toti sunt asa dar uite cum strica " prestigiul" unor institutii serioase , niste neispraviti! Ministerul ar trebui sa verifice acesti profesori spagari, daca au si doctorate si au astfel de preocupari e clar ca sunt impostori autentici. un doctorat autentic se face in 13 ani. pe cine pacaliti voi, AETAGEA SI OLTEANU?

SCOLILE CU PROFESORI
15 noiembrie 2016
ce se intampla cu astia?

ISJ din Constanta sa raspunda si sa verifice la nivel judetean daca exista astfel de neaveniti in invatamantul constantean? ce se intampla cu profesorii astia care dauneaza imaginii si reputatiei unor scoli. de ce se permite sa se vanda ca la balci tot ce vrea profesorul? exista librarii, ne cumparam de acolo pentru copiii nostri. au gasit deja felul prin care sa-i constranga pe elevi sa se mediteze la ei sau sa mai faca un ban. mai bine v-ati concentra CUM SA-I INVATATI PE ELEVI SA INVETE SINGURI, asta ar trebui sa va fie preocuparea . nerusinare maxima!!!!

Profesor
15 noiembrie 2016
Control de la Minister

Nereguli s-au facut la toate scolile unde au fost mai multi candidati pe loc!!! Ca sa iasa cine trebuia, s-au facut intalniri ascunse, s-au dat daruri, s-a negociat cu ametita din Minister (care, oricum, nu e deloc reprezentativa, de la Sibiu au gonit-o pentru incompetenta!). Daca nu se comenteaza direct, nu inseamna ca a fost corect! Dar, in loc sa ne vaitam pe aici, mai bine facem demersuri legale pentru a ne face dreptate!!! Reclamatii scrise, contestarea interviului, chiar proces penal! Cei implicati trebuie sa raspunda pentru faptele lor murdare!!!

Răspuns la: a promis trimiterea corpului de control in teritoriu
Adăugat de : D-l ministru al educatiei, 15 noiembrie 2016
cerem un audit de calitate din partea corpului de control numit de ministrul educatiei. sa fie trasi la raspundere cei care se fac vinovati de...
Parinte Scoala 12
21 noiembrie 2016
Se cer bani!!!

La Scoala 12 profesoara de istorie vinde calendare bisericesti, cea de matem. isi vinde culegerile, directoarea umbla din clasa in clasa cu un fost parinte al scolii (care nici nu mai are ce cauta in scoala!) ca sa ceara 60 de lei pentru fondul scolii. Legile sunt facute ca sa fie incalcate! Si I.S.J. se face ca nu stie!

Răspuns la: au voie profesorii sa vanda carti in scoala? parca s-a dat o lege care interzice asta!
Adăugat de : Miratul, 12 noiembrie 2016
isj ar trebui sa faca verificari! astia nu citesc presa?
Alt mirat
21 noiembrie 2016
Scoala 12

La Scoala 12 este permis orice? Directoarea pleaca in excursii in timpul scolii (a fost in Bulgaria, acum e in Spania), adjuncta se "trateaza" la Moeciu, profa de matematica e plecata la Bucuresti sau in medical 3 zile din 5, cea de romana la fel... CARTE SE MAI FACE???

Răspuns la: Se cer bani!!!
Adăugat de : Parinte Scoala 12, 21 noiembrie 2016
La Scoala 12 profesoara de istorie vinde calendare bisericesti, cea de matem. isi vinde culegerile, directoarea umbla din clasa in clasa cu un fost...
91 comentarii. Pagina 9 din 10. Click pe pagina dorită : 1 ...8 9 10 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6508 secunde