Sesiune omagială dedicată geografului francez Emmanuel de Martonne , joi, la Academia Română

18201
Sesiune omagială dedicată geografului francez Emmanuel de Martonne , joi, la Academia Română - academiaromana-1680105884.jpg

Articole de la același autor

O sesiune omagială dedicată împlinirii a 150 de ani de la naşterea geografului francez Emmanuel de Martonne, căruia România îi datorează prima investigaţie ştiinţifică a geografiei sale, precum şi desenarea primei hărţi a României Mari, se va desfăşura, joi, începând cu ora 10,00, în Aula Academiei Române.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, în deschiderea evenimentului, organizat de Institutul de Geografie al Academiei Române, vor lua cuvântul acad. Nicolae-Victor Zamfir, vicepreşedinte al Academiei Române, şi Ambasadorul Franţei în România, Laurence Auer.

Manifestarea va fi moderată de acad. Dan Bălteanu, directorul Institutului de Geografie al Academiei Române şi preşedintele Comitetului Român de Geografie.

Sesiunea reuneşte la Bucureşti cercetători din cadrul Academiei Române, specialişti din mediul universitar românesc, precum şi invitaţi din universităţile franceze, între care prof. Amael Cattaruzza, preşedintele Comitetului Francez de Geografie, prof. Eric Fouache, de la Universitatea Sorbona, şi prof. Gaelle Hallair, de la Centre National de la Recherche Scientifique din Paris.

Aceasta va fi urmată, vineri şi sâmbătă, de o aplicaţie de teren în Carpaţii româneşti, îndelung cercetaţi la începutul secolului al XX-lea de savantul francez, pe care i-a denumit Alpii Transilvaniei, la care vor participa profesori şi cercetători români şi francezi.

Sâmbătă, invitaţii francezi vor lua parte la deschiderea lucrărilor Congresului Societăţii de Geografie din România, care va avea loc la Braşov, în sala de festivităţi a Liceului "Andrei Şaguna".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4916 secunde