Simpozion internațional al Academiei Tomitane, în vechea cetate a Tomisului

207
Simpozion internațional al Academiei Tomitane, în vechea cetate a Tomisului - x-simpozion-1687258820.jpg

Articole de la același autor

Timp de mai multe zile, în perioada 21 iunie - 1 iulie 2023, Academia Tomitana, prin departamentul Academia Universalis Poetarum, împreună cu Arhiepiscopia Tomisului, organizează un simpozion internațional dedicat Sfântului Dionisie Exiguul și poeziei. La eveniment vor participa invitați din 11 țări: Argentina, Brazilia, Chile, Grecia, Italia, Serbia, Mongolia, Mexic, România, Serbia și SUA. Astfel, joi, 22 iunie, începând cu ora 10.00, în Sala Magna a Arhiepiscopiei Tomisului vor debuta lucrările primului simpozion al Academiei Universale a Poeților, cu binecuvântarea și cu o comunicare susținută de către IPS Acad. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, președintele Academiei Tomitane, precum și cu un cuvânt de bun venit adresat invitaților de către scriitorul Constantin Barbu.

Comunicările vor continua cu prezentări, eseuri, epistole susținute de către teologi ai Facultății de Teologie din Constanța și de către scriitorii prezenți la eveniment. Precizăm că în program sunt incluse: lansări de carte (23 iunie), prezentări de cărți (28 iunie), atelier de scriere creativă (26 iunie), conferința „Mongolia, patrimoniu istoric și cultural multimilenar”, recital de poezie susținut de către poeții invitați (23 iunie, 26 iunie, 28 iunie). În această perioadă, vor mai fi susţinute recitaluri, iar Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va încânta publicul cu minunatele sale cântece.

Un loc aparte îi este rezervat poetului latin Ovidiu. În după-amiaza zilei de sâmbătă, 24 iunie, va avea loc recitalul de poezie „Salve Ovidius!”, la statuia lui Ovidius din Zona Peninsulară, iar duminică, 25 iunie, programul se va desfășura în localitatea Ovidiu, unde vor fi vizitate Biserica, Geamia, Centrul Cultural, plaja Ovidiu, faleza. În amfiteatrul din localitate va avea loc un recital de poezie, apoi invitații vor vizita Insula Ovidiu și vor viziona filmul „Metamorfosis di un Poeta” (realizat cu ocazia împlinirii a două milenii de la moartea lui Ovidius, 2017). Totodată, oaspeții vor putea vizita obiectivele culturale din Constanța (Muzeul de Artă, Farul Genovez, Portul Turistic Tomis, Piața Ovidius, Edificiul Roman cu Mozaic, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța), vor merge în pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei (27 iunie) și la mănăstirea Dervent (28 iunie). De asemenea, vor fi acordate premiul „Cununa de aur Ovidius” (26 iunie), Medalia de Aur „Dionysius Exiguus” (29 iunie), diplome de membru al Academiei Universale a Poeților (23 iunie) și diplome de membru titular al Academiei Tomitane (24 iunie).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3022 secunde