Tabără culturală destinată elevilor care studiază limba turcă şi studenților

524
Tabără culturală destinată elevilor care studiază limba turcă şi studenților - xtabaraudtr-1658749163.jpg
În perioada 18-23 iulie, în localitatea Corbeni (Argeş), a avut loc o tabără culturală destinată elevilor şi studenților, organizată de Uniunea Democrată Turcă din România.

Tabăra a reunit elevi care studiază limba maternă în școlile din județul Constanța, dar şi tineri care fac parte din ansamblurile folclorice ale sucursalelor UDTR.

Tabăra este organizată anual de Comisia  de cultură a UDTR şi oferă tinerilor din cadrul comunităţii turce, posibilitatea să înveţe dansuri noi şi să se antreneze cu instructori de dans din Republica Turcia. În acest an, cursurile de dans folcloric au fost ţinute de Inci Zişan, profesor instructor în cadrul Ansamblului de Dansuri Folclorice „Nilufer”, aparţinâd Primăriei din Bursa.

Tabăra a avut şi o componentă de creaţie şi artă populară. În cadrul unor ateliere de creaţie, elevii au fost învăţaţi, de artizani din cadrul comunităţii turce, să confecţioneze obiecte ornamentale cu motive tradiţionale turceşti. Tot în cadrul proiectului, participanţii au vizitat Curtea Domnească şi Mănăstirea Curtea de Argeş şi au admirat barajul şi Lacul Vidraru, într-o excursie pe Transfăgărăşan.

La final, tinerii au primit diplome şi premii din partea UDTR. Proiectul a fost coordonat de preşedinta Comisiei de cultură a UDTR, prof. Serin Türkoğlu, în colaborare cu prof. Melek Osman, coordonator Patrimoniu Cultural UDTR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5394 secunde