Tabăra „Kreator Art - Dobrogea”, o experiență culturală inedită pentru iubitorii de pictură

5774
Tabăra „Kreator Art - Dobrogea”, o experiență culturală inedită pentru iubitorii de pictură - x-tabara-de-pictura-1-1689249807.JPG

Articole de la același autor

Numeroşi artişti dobrogeni au luat parte, zilele trecute, la Tabăra de pictură „Kreator Art - Dobrogea”, proiect care face parte din lista evenimentelor culturale din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, desfășurat în localitatea 2 Mai. Tabăra de creație a fost coordonată de Florentin Sîrbu, doctor în arte vizuale, expert în cadrul instituției. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, acest proiect de anvergură, care presupune desfășurarea unor cursuri de pictură în aer liber, a reunit persoane cu profesii și vârste diferite, dar animate de aceeași pasiune pentru artele frumoase.

Anul acesta, Tabăra de creație „Kreator Art - Dobrogea”’ a reunit opt cursanți ai secției de Pictură din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” şi le-a oferit cursanților participanți posibilitatea continuării învățării și practicării picturii, dându-le prilejul să își dezvolte creativitatea, într-un cadru relaxant de educație non-formală, ținându-se cont de trei factori: activități interesante adaptate nevoilor participanților; peisaje pitorești; atmosferă de lucru excepțională.

Locația aleasă pentru documentare - localitatea 2 Mai din sudul litoralului românesc - a stârnit imaginația creatoare a cursanților, care au surprins în lucrările lor farmecul mării și al plajei însorite. Pitorescul peisajelor a constituit o reală sursă de inspirație și creativitate, temele abordate pentru realizarea lucrărilor fiind diferite: peisaj marin, peisaj cu arhitecturi, abstract, desen, portret.

Precizăm că evenimentul vine după succesul taberei de pictură din anii precedenți care, inițial, a avut un profil mai tradiționalist, adică abordarea picturii impresioniste cu accentul pus pe peisaje, natură, plein air. „Astfel, în această tabără, la solicitarea cursanților, ne-am propus schimbarea tematicelor și a subiectelor, diversificându-le, în intenția de a depăși barierele clasice și convenționale, cu scopul de a ajunge la o pictură nonfigurativă, unde libertatea de exprimare este mai mare”, a declarat coordonatorul taberei, Florentin Sîrbu. Acesta a adăugat că tabăra de creație s-a dezvoltat ca o comunitate pe baza interacțiunii sociale a participanților care au locuit, au creat și și-au împărtășit experiențele culturale împreună. Pe parcursul zilelor petrecute împreună, aceștia au schimbat opinii, sfaturi, idei, oferind unii altora răspunsuri la întrebări și s-au ajutat reciproc’.

Pe parcursul a şapte zile, cursanții participanți la Tabăra „Kreator Art – Dobrogea” au fost implicați în exerciții de dezvoltare a creativității și le-au fost evaluate aptitudinile, fiind îndrumați către tehnica ce li se potrivește. Ședințele de lucru au fost în așa fel structurate încât, la sfârșitul taberei, participanții au reușit să folosească elemente de limbaj plastic; să se exprime prin intermediul mijloacelor de expresie plastice; să recunoască și să analizeze o operă de artă; să poată descifra mesajul artistic transmis de autorii lucrărilor de artă. Menţionăm că lucrările realizate pe tot parcursul evenimentului’ vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în cadrul unui eveniment expozițional inedit, dedicat publicului cu dragoste față de artă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.275 secunde