UDTR a derulat patru proiecte cu caracter educativ destinate copiilor şi tinerilor

21800

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a derulat în perioada 7-10 decembrie 2023, patru proiecte cu caracter educativ destinate copiilor şi tinerilor, prin intermediul sucursalelor UDTR din Constanţa, Medgidia şi Cobadin precum şi a Comisiei de Tineret.

Primul proiect a fost organizat de Sucursala UDTR Medgidia la Casa de Cultură „I.N. Roman” în data de 7 decembrie şi a reunit elevi care studiază limba turcă maternă, în cadrul concursului de recitare „Aşık Veysel”. Cei mai buni recitatori au primit premii din partea UDTR, înmânate de preşedinta sucursalei UDTR Medgidia, prof. dr. Vildan Bormambet.

Aşık Veysel este unul dintre cei mai importanţi poeţi anatolieni ai secolului XX care a fost inclus de UNESCO pe lista comemorărilor internaţionale în anul 2023.

Sucursala UDTR Constanţa a organizat un atelier de creaţie pentru elevi, sâmbătă, 9 decembrie, la Centrul de Educație și Cultura Turca, la care au luat parte membrii ansamblului folcloric „Şirinler”. Sub directa îndrumare a prof. Melek Osman, a lui Nunu Ramazan şi Gülcen Baykara copiii au realizat din materiale textile ornamente specifice sărbătorilor de iarnă. La eveniment a participat şi preşedinta Comisiei de cultură a UDTR, prof. Serin Türkoğlu. Un atelier de creaţie pentru elevi cu titlul „Nardugan Bayrami” a organizat şi Sucursala Cobadin a UDTR , sâmbătă, 9 decembrie. Evenimentul a fost coordonat de Aiten Borseit, preşedinta Sucursalei UDTR Cobadin la sediul din localitate. La atelierul de creaţie au participat prof. Melek Osman, prof. Urfet Şachir şi preşedinta sucursalei UDTR Constanţa, Nazigher Mustafa.

Comisia de tineret a UDTR a organizat un seminar având ca temă „Drepturile omului” în contextul aniversării a 75 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului de către ONU, în perioada 7-11 decembrie, la Predeal. Proiectul a fost coordonat de preşedintele Comisiei de tineret a UDTR, Harun Osman, şi a reunit 20 de tineri de etnie turcă. Toţi participanţii la seminar au primit diplome din partea organizatorilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3827 secunde