Aleşii judeţeni din Constanţa vor vota mai multe proiecte cu caracter cultural

206
Aleşii judeţeni din Constanţa vor vota mai multe proiecte cu caracter cultural - fond-cjc-sedintaa-1690130567.jpg
Consilierii judeţeni din Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară pentru miercuri, 26 iulie, cu începere de la ora 13:00. Pe ordinea de zi sunt 15 proiecte, iar pe ordinea de zi suplimentară se află 9. Acestea urmează să fie analizate şi apoi votate de către aleşii locali.

Unul dintre proiecte este acela privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în Consiliul de Administrație al Muzeului de Artă Populară Constanța.

Consiliul de Administraţie al Muzeului de Artă din Constanţa este format din preşedinte, mai mulţi membri şi în special un membru care să facă parte dintre consilierii judeţeni. Numele acestuia va fi hotărât în şedinţa de miercuri, prin vot secret.

Apoi, mai există un proiect de hotărâre privind înlocuirea unui reprezentant al Consiliului Județean Constanța, membru în Consiliul de Administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Albatros Constanța, pentru anul școlar 2022-2023.

Acest proiect vizează faptul că un consilier judeţean trebuie să facă parte din Consiliul de Administraţie al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros Constanţa. Până în prezent postul era ocupat de Florin Pîrvulescu, dar din moment ce acesta nu mai este consilier judeţean, trebuie să fie înlocuit. Tot în cadrul şedinţei se vor acorda două titluri de cetăţean de onoare pentru Maria Magiru şi Vasile Gherghilescu.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai află şi proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța.

Aşa cum se arată în proiect, unele pot creşte, iar altele pot scădea, în funcţie de pregătirea şi gradul pe care le deţine fiecare consilier judeţean.

Totodată, se va vota şi proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pe anul 2023.

Pavilionul Expoziţional din Constanţa deţine multe spaţii, iar unele dintre ele sunt libere în această perioadă. În acest sens, în şedinţa de miercuri, consilierii judeţeni vor vota proiectul de hotărâre privind darea în folosință gratuită Bisericii Creștine Baptiste ARKA Constanța a unor spații amplasate la Pavilionul Expozițional Constanța (parter sală expoziție și parcare laterală nord), în perioada 17-20 august 2023 pentru organizarea celei de a patra ediții a Festivalului C Major.


Zona de cultură nu a fost niciodată neglijată de către Consiliul Judeţean Constanţa.

Şi de această dată pe ordinea de zi se află 3 proiecte de hotărâre care fac referire la această parte.

Este vorba despre proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de investiții, pe anul 2023, de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare“, cel privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, a Listei de investiții și a Programului de Evenimente Culturale, pe anul 2023, pentru Muzeul de Artă Constanța şi proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2023 pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Sunt proiecte importante pentru soarta judeţului Constanţa, iar cele prezentate mai sus sunt doar câteva dintre ele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.392 secunde