Un nou volum din seria „Spiritualitate tătară”, de Ibram Nuredin, se lansează la Muzeul de Istorie

173
Un nou volum din seria „Spiritualitate tătară”, de Ibram Nuredin, se lansează la Muzeul de Istorie - xvolumnuredin-1647434986.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Asociația de Cultură Tătară „Barsin. Birsin” („Exiști. Ești unic”) organizează, vineri, 18 martie 2022, de la ora 15.00, în Sala „Vasile Canarache” a MINAC, lansarea volumului al IV-lea din seria intitulată „Spiritualitatea tătară”, avându-l autor pe prof. univ. dr. Ibram Nuredin.

La fel ca în 2020, cu prilejul lansării primului volum, și cel de-al IV-lea va fi prezentat de: cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc și cercetător științific dr. Lavinia Dumitrașcu.

Neobositul filosof, sociolog și om de cultură constănțean Ibram Nuredin (18 mai 1943) oferă posterității un nou titlu prețios pentru istoria pământului dintre Dunăre și Marea Neagră, rod al trudei sale pentru a reliefa identitatea unei etnii protejate și promovate în diversitatea culturală și religioasă dobrogeană.

Absolvent al Facultății de Filozofie a Universității din București, promoția 1966, timp de peste cinci decenii a predat în învățământul universitar constănțean, ocupând funcția de director al Colegiului Universitar „Kemal Ataturk” din cadrul Universității „Ovidius” Constanța.

Este autor a peste zece cărți de specialitate și cursuri universitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8574 secunde