Volumul PONTICA 54, dedicat memoriei profesorului M. Irimia

245
Volumul PONTICA 54, dedicat memoriei profesorului M. Irimia - xrevistapontica-1647419092.jpg

Articole de la același autor

În Aula „Adrian Rădulescu”, a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța va avea loc vineri, 18 martie, ora 12 va avea loc lansarea volumului Pontica 54 / 2021 In memoriam M. Irimia și a website-ului http://revistapontica.com

În anul 2021 s-a împlinit un deceniu de când profesorul Mihai Irimia a părăsit această lume. În calitate de cercetător, profesor, director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (1990-1992) și decan al Facultății de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius” Constanța (1995-2004), M. Irimia  s-a dedicat cu multă pasiune și seriozitate, până la uitarea de sine, deschizând noi drumuri în activitatea universitară și în cercetarea arheologică tomitană. A fost un profesionist desăvârșit, profesor foarte exigent, dar şi apropiat de studenți, respectat de colegi, un reprezentant emblematic al generaţiei sale, care a lăsat Constanţei şi Dobrogei, atât de îndrăgite de el, o moştenire ştiinţifică şi culturală durabilă. Scrierile sale cu privire la epoca bronzului din spațiul balcanic, la geţii și relațiile lor cu  populaţiile alogene rămân lucrări de referință în bibliografia istorică a Dobrogei.

Bogata şi complexa activitate ştiinţifică şi didactică, desfăşurată vreme de peste cinci decenii, merita a fi marcată printr-un volum de înaltă ţinută ştiinţifică. De aceea, colectivul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a dorit să-l comemoreze pe marele cercetător dobrogean, dedicându-i volumul Pontica 54.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.466 secunde