Universitatea "Andrei Șaguna", preocupată de viitorul absolvenților săi

137
Universitatea

Articole recomandate

Sfârșitul lunii august a marcat finalizarea primului stagiu de practică economică pe care Universi- tatea "Andrei Șaguna" l-a organizat ca activitate principală a proiectului "Rețeaua de Practică Economică - CAREER.HUB", cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Pro-gramul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).


Proiectul a fost lansat în luna iunie, iar beneficiari sunt studenții din domeniul științelor economice de licență și cei care își continuă studiile cu masterat în același domeniu. Obiectivul este facilitarea tranziției la viața activă prin furnizarea unui pachet integrat de orientare, consiliere profesională și mentorat în carieră, realizat de cadrele didactice ale Facultății de Psihosociologie, și organizarea stagiilor de practică la potențialii angajatori, sub coordo-narea profesorilor Facultății de Științe Economice.


Cei trei actori ai proiectului, studenții, angajatorii și cadrele didactice ale universității sunt interconectați în Rețeaua de Practică Economică - CAREER.HUB (funcțională pe o platformă online) care asigură suportul informatic pentru desfă-șurarea activităților destinate grupului țintă al proiectului - 355 de studenți economiști. 


Studenții efectuează 90 de ore de practică în cadrul unui stagiu intensiv sub coordonarea profesorilor Facultății de Științe Economice. Primul stagiu de practică s-a desfășurat în perioada 1-29 august. Repartizarea studenților grupului țintă pe unități de practică s-a făcut în funcție de cele patru specializări ale Facultății de Științe Economice din Universitatea "Andrei Șaguna". 


Avantajele implementării acestui proiect sunt evidente și pentru Universitate, prin efectele sale pe termen lung asupra viitoarelor promoții de economiști. Procesul de identificare a parteneriatelor pentru stagii de practică, a contribuit la extinderea și diversificarea acestora în cadrul "Rețelei de Practică Economică - CAREER.HUB", la consoli-darea parteneriatelor Universitate - angajatori, la îmbunătățirea comunicării între mediul academic și mediul de afaceri cu privire la aptitudinile de muncă ale studenților, ceea ce va permite o mai bună corelare a cerințelor pieței muncii cu oferta de calificări și competențe a Universității.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5486 secunde