Universitatea "Ovidius" vine în ajutorul spitalelor din județ

350
Universitatea

Articole de la același autor

Cadrele didactice și studenții Universității "Ovidius" Constanța (UOC) s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri "Împreună pentru sănătatea comunității noastre!" și au donat în contul Fundației "Metamorphosis". Până acum, din banii strânși s-au achiziționat un video laringoscop și produsele necesare întreținerii și dezinfectării acestui dispozitiv, cinci stetoscoape, dar și medicamente antiinflamatorii pentru a completa terapia bolnavilor severi.

Toate acestea au fost donate Spitalului Clinic de Boli Infecțioase de către președintele fundației, prof. univ. dr. Alin Larion. Totodată, prin intermediul Fundației "Metamorphosis", a fost direcționat către spital un set de 50 de viziere primit prin donație de la un grup de tineri antreprenori din Cluj.

De asemenea, a fost direcționat un prototip de tunel de decontaminare automatizat, realizat de o echipă de alumni ai UOC. Tunelul de decontaminare a fost amplasat la spital și deservește personalul medical care părăsește zona în care sunt internați pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Reprezentanții universității precizează că această campanie va continua și în perioada următoare, pentru a veni și în sprijinul altor instituții medicale din județ, pentru completarea necesităților identificate de către doctori. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5638 secunde