Exportul îngrijitorilor sociali români în Austria se va face cu trenul

231
Exportul îngrijitorilor sociali români în Austria se va face cu trenul - exportulingrijitorilorsocialirom-1588083185.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și Karoline Edtstadler, ministrul Afacerilor europene din Austria, au discutat situația îngrijitorilor sociali în contextul restricțiilor generate de pandemia Covid-19, se arată într-un comunicat de presă.

Lucian Bode a explicat că Guvernul României garantează libera circulație a cetățenilor, că în țara noastră s-a decretat, până în data de 15 mai 2020, stare de urgență, iar deplasarea cetățenilor se efectuează cu anumite restricții, atât în interiorul României, cât și în exteriorul acesteia.

Prioritatea zero a Guvernului român este asigurarea protecției cetățenilor împotriva îmbolnăvirii cu noul coronavirus, dar, în același timp, consideră că economia trebuie să funcționeze, iar cetățenii ei pot să își aleagă locul unde vor să muncească.

Ținând cont de importanța asigurării libertății de mișcare a cetățenilor Uniunii Europene, dar și a reglementărilor de siguranță în contextul pandemiei Covid-19, cei doi miniștri au agreat realizarea, cât de curând posibil, a cadrului procedural pentru transportul îngrijitorilor sociali pe un coridor feroviar România - Austria și retur. Apoi se va stabili, de comun acord cu statele implicate, data la care se va realiza acest tip de transport. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3938 secunde