Industria turismului, în moarte clinică. Statele UE vor să o resuscite rapid

188

Articole de la același autor

Răzvan Pîrjol, secretarul de stat în Ministerul Economiei, a participat la întâlnirea reprezentanților la nivel înalt ai statelor membre ale Uniunii Europene, din domeniul turismului. Reuniune a fost organizată în sistem de videoconferință de către Președinția croată a Consiliului Uniunii Europene. În cadrul reuniunii, s-au discutat implicațiile crizei Covid-19 asupra acestui sector economic.

Pandemia a generat în turism, la nivel mondial, o scădere rapidă și abruptă a cererii și totodată o creștere semnificativă a șomajului, punând în pericol multe întreprinderi mici și mijlocii. În acest sens, miniștrii turismului și secretarii de stat prezenți la videoconferință au făcut schimb de informații și bune practici cu privire la măsurile de ajutor luate până în prezent la nivelul țărilor pe care le reprezintă și totodată au analizat posibile acțiuni viitoare la nivel național și la nivelul Uniunii Europene, în vederea unei redresări rapide a acestui sector economic.

Intervențiile reprezentanților statelor UE s-au concentrat pe necesitatea alocării de fonduri bugetare pentru susținerea industriei turistice, pe înlesnirea conexiunilor de transport pentru sprijinirea mobilității, pe măsuri pentru protejarea atât a consumatorilor, cât și a operatorilor de turism și pe o strategie la nivel european atât pentru ieșirea din criză, cât și pentru reluarea activității de turism, cu scopul de a asigura astfel un set de măsuri coordonate și de standarde de igienă valabile la nivelul UE. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7027 secunde