Ai un copil agitat. Potolește-l altfel și nu-l pedepsi!

233
1
Ai un copil agitat. Potolește-l altfel și nu-l pedepsi! - copilagitat-1419007624.jpg

Articole recomandate

Părinții care au copiii mai neastâmpărați sau diagnosticați cu ADHD au o mare problemă, mai ales în preajma sărbătorilor, când, la febra pregătirilor, se adaugă și agitația celor mici. Potrivit Părinți.com, dacă ai un asemenea copil, ar trebui să știi foarte bine cum îl poți liniști. Iată câteva sfaturi în acest sens:
1.Păstrează-ți simțul umorului . Caută să te bucuri și nu să te enervezi din tot ce face. Chiar dacă este clar mai agitat față de alți copii și mai neatent, tratează-l ca pe un copil normal. Pentru un părinte, toți copiii ar trebui să fie minunați și unici!
2. Aspectul de copil cu ceva probleme ajută atâta timp cât se elimină sentimentul de vină; ai grijă ce aștepți de la el: fixează așteptări rezonabile și astfel vei minimiza frustrarea. Găsește calea să te vezi ca un terapeut și nu ca o victimă.
3. Recunoașterea problemelor de atenție sunt doar vârful iceberg-ului cu care trebuie să se obișnuiască întreagă familie.
4."Pacientul" - în cazurile de ADHD, este întreaga familie. Reține: pentru copilul cu ADHD nu există repere de timp. Pentru ei nu există viitor și trecut, ci DOAR ACUM!
5. Fixează recompense pentru comportamentul corect. Recompensele trebuie să fie imediate, frecvente, puternice, definite clar și consistente. 6. Planifică totul. Anunță înainte de a face orice schimbare. Discută dinainte ce așteptări sunt. Pune copilul să repete.
6. Nu fi cicălitor și nu te aștepta ca înțelepciunea ta să treacă spontan și nesolicitată la copilul tău. Mai bine acceptă că problema se agravează, dar nu suficient ca să necesite intervenția ta. 
7.Scandalurile trebuie oprite înainte de a începe. Caută să dezamorsezi conflictul și nu să îl inflamezi. Dacă totuși se lasă cu "scântei", permite tuturor să se liniștească. Discuțiile serioase necesită calm. Mai ales cu adolescenții, negociază și iar negociază. Părinții trebuie să dovedească că nu sunt inflexibili. Nu îți face griji că vei pierde controlul: tu, ca părinte, vei fi cel care va decide întotdeauna unde se termină negocierea și ce compromisuri accepți. 
Reține! Comportamentele negative la persoanele cu ADHD apar din cauză că își pierde controlul și nu din răutate. În timp ce răutățile trebuie oprite prin replici agresive, comportamentele negative la persoanele cu ADHD trebuie dezamorsate cu mult calm și tact. Gândește-te dacă merită să îți "ciobești" relația cu copilul tău pentru problema respectivă? Întreabă-te dacă micuțul este capabil să-și controleze comportamentul supărător în acel moment? Ține minte: Deși nu este "vină" copilului, el va fi singurul care va suportă toate consecințele.


Comentează știrea

elena
20 decembrie 2014

Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa. Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Ajută-l pe copil să socializeze
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Și copiii pot cădea în depresie
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Copilul respinge olița. Îl pedepsiți?
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Nu forțați copilul să ia medicamentele!
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Ce faceți dacă cel mic are o zi proastă
Pagina a fost generata in 1.9344 secunde