Cât de important este micul dejun pentru copii

368
Cât de important este micul dejun pentru copii - micdejun-1331313466.jpg
Unii copii obișnuiesc să sară peste prima masă a zilei pentru că dorm până mai târziu sau mănâncă prea mult noaptea, înainte de culcare. Cu toate acestea, micul dejun reprezintă o sursă bogată de calorii, fibre și fier, ce nu poate fi înlocuită cu nicio altă masă a zilei. Din acest motiv, nu trebuie să îi lăsați pe cei mici să plece nemâncați la școală sau la grădiniță, chiar dacă este vorba doar de o felie de pâine cu miere sau o farfurie cu lapte și cereale.
Copiii care sar peste micul dejun au o capacitate mai mică de concentrare la școa-lă, primesc mai puțin fier și sunt predispuși la obezitate. În unele cazuri pot apărea tulburări de comportament și deficiențe nutriționale de calciu sau proteine.
În schimb, micuții care servesc prima masă a zilei se descurcă mai bine la școală sau la grădiniță și mănâncă mult mai echilibrat. Aceștia au rezultate mai bune la teste, mai multă energie, atenție sporită, viteza de lucru este mai mare și sunt mai bine dispuși. Mai mult, copiii care mănâncă în fiecare dimineață se îmbolnăvesc mult mai rar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Diverse : Cum controlezi furia copilului tău
Vineri, 09 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Cum previi rahitismul
Sâmbătă, 03 Martie 2012
Stire din Sănătate : Risotto cu mazăre și pui
Pagina a fost generata in 0.2996 secunde