Ce poate face mâncarea din tenul tău

130
Ce poate face mâncarea din tenul tău - mancareten25f-1393364199.jpg

Articole recomandate

Urmează următoarele reguli de bază oferite de nutriționistii Goodfood.ro și vei avea un ten care strălucește de sănătate. Dacă îți dorești un ten luminos, zicala "Ești ceea ce mănânci" nu este nicicum mai adevărată. Cremele hidratante și cele cu factori de protecție te ajută să arăți tânără, însă tenul tău are nevoie să fie hrănit din interior. Iar cel mai bun mod de a realiza acest lucru este alegerea unei diete corespunzătoare.


Mănâncă de 5 ori pe zi. Fructele și legumele conțin antioxidanți puternici care stopează deteriorarea celulelor în urma acțiunii radicalilor liberi, cauzate de fumat, poluare și razele solare. Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Se găsește în toate fructele și legumele, în special în citrice, ardei roșii, guave și kiwi. De asemenea, betacarotenul, prezent în dovleac, morcovi și cartofii dulci, precum și luteina, din napi, papaya și spanac. Niciodată nu este prea târziu să începi să ai grijă de tenul tău – unele studii indică faptul că o dietă bogată în antioxidanți poate contracara chiar și semnele de îmbătrânire.


Renunță la dietele drastice. Pierderile și acumulările repetate de kilograme pot face ravagii pe corpul tău și au ca rezultat lipsa de elasticitate, apariția ridurilor și a vergeturilor. Dietele drastice sunt sărace în vitamine esențiale. 


Aprovizionează-te cu seleniu. Acesta este un alt antioxidant puternic – studiile sugerează că dietele bogate în seleniu previn apariția cancerului de piele, a petelor cauzate de soare și de vârstă. Pentru un surplus de seleniu, mănâncă alune braziliene – doar din patru alune poți avea necesarul zilnic recomandat. Alte surse bogate în seleniu sunt peștele, crustaceele și oul.


Bea multe lichide. Chiar și cea mai ușoară deshidratare îți va afecta tenul; acesta va arăta uscat, lipsit de vitalitate și tern. Bea cel puțin 6 pahare de apă pe zi – fiecare tip de lichid contează, dar apa este cea mai sănătoasă. Dacă lucrezi la birou, ține o sticlă mare cu apă lângă tine; așa nu vei uita să bei.


Nu fugi de grăsimi. Grăsimile sănătoase – prezente în avocado, nuci și semințe – oferă necesarul de acizi grași esențiali, care îți hidratează natural pielea și o păstrează suplă. Aceste grăsimi vin înarmate cu o doză sănătoasă de vitamina E (de a cărei lipsă suferă mulți dintre noi), care protejează împotriva acțiunii radicalilor liberi.


Alege Omega-3. Dr. Nicholas Perricone, un adevărat guru în îngrijirea tenului, recomandă, în "The Wrinkle Cure" consumul de somon, de cel puțin 10 ori pe săptămână. Grăsimile bogate în Omega 3 stimulează corpul să producă substanțe anti-inflamatorii, care încetinesc și chiar contracarează semnele îmbătrânirii. În timp ce unii dermatologi sunt sceptici în această privință, există și alte motive pentru care este indicat consumul regulat de pește; uleiurile din pește păstrând sănătoase inima și mintea.


Ia-ți porția zilnică de zinc. Zincul ajută glandele din piele care produc sebum și ajută la refacerea pielii. Bogate în zinc sunt: carnea roșie, cerealele integrale, germenii de grâu și crustaceele. Consumul de carne roșie o dată pe săptămână și o porție de cereale integrale sunt de ajuns pentru a acoperi doza zilnică recomandată.
Și nu uita! Aplică zilnic o cremă cu filtru de protecție solară. Și fii mereu activă! 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Diverse : Decizii alimentare care atacă tenul
Marţi, 24 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ține ridurile la distanță, din timp
Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Pregătește-ți tenul pentru toamnă
Miercuri, 03 Iulie 2013
Stire din Diverse : Canicula are avantajele ei
Pagina a fost generata in 2.1981 secunde