Cele zece porunci pentru o personalitate de fier

209
Cele zece porunci  pentru o personalitate de fier - celezeceporunci-1371119541.jpg

Articole recomandate

Cu toții ne dorim să fim ascultați, respectați și considerați oameni de bază, fie că vorbim despre locul de muncă, fie că ne referim la grupul de prieteni. În acest sens, iată o listă cu zece sfaturi importante pe care ar fi indicat să le respectăm.

1. Prima impresie contează, așa că ai grijă când te prezinți cum vorbești și cum te porți. Articulează bine cuvintele și privește încreză-toare în ochii interlocutorului.

2. Dacă ai îndoieli în privința aptitudinilor tale, gândește-te că ai fost aleasă dintre atâția candidați tocmai datorită abilităților și pregătirii tale. Începutul este întotdeauna dificil, dar orice ar fi, nu te da bătută, mergi mai departe cu încredere!

3. Cunoaște-ți colegii și fă conversație cu toată lumea. Nu te limita doar la colegii de departament, ceilalți sunt tot colegii tăi și se vor simți bine să fie băgați în seamă.

4. Șeful tot șef rămâne, așa că tratează-l cu respect și cu o anumită distanță, dar încearcă să îl impresionezi atunci când ai ocazia, pe subiecte strict profesionale. Dacă tu ai încredere în tine, îți va fi ușor să îl convingi că ești valoroasă pentru companie.

5. Alege-ți un mentor care să te motiveze și să te inspire. El poate fi chiar unul dintre colegii tăi sau un profesionist din domeniu. Nu uita să îți setezi mereu obiective pentru a ține cont de evoluția profesională. Îndeplinirea lor îți va da mai multă încredere în tine.

6. Personalitatea plăcută trebuie să fie complementară profesio-nalismului de care dai dovadă. Nu este obligatoriu să fii mereu zâmbitoare, dar este foarte important să îți faci treaba bine.

7. Profită de orice ocazie pentru a te face remarcată, fără să pară că te strădui prea mult. Încearcă să gândești în avans și atunci când ți se va cere un raport, tu să îl ai deja pregătit.

8. Nu fi prea curioasă în ceea ce îi privește pe colegii tăi și mai ales nu spune totul despre tine. La job, este indicat să fii mai discretă în ceea ce privește viața personală, oricare ar fi ea, păstreaz-o doar pentru tine.

9. Ia inițiativa. Cea mai apreciată atitudine este cea proactivă, așa că data viitoare când ai o idee nouă, chiar dacă pare riscantă, împărtășește-o și superiorului tău.

10. Ai răbdare, calea către succes este lungă și presărată de multe obstacole.

(Sursa: www.cosmopolitan.ro) 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Iunie 2013
Stire din Diverse : 5 motive să faci mai mult sex
Miercuri, 12 Iunie 2013
Stire din Diverse : Cum să scapi de inhibiții
Miercuri, 12 Iunie 2013
Stire din Eveniment : Sex cu o copilă de 14 ani
Pagina a fost generata in 1.5905 secunde