Covorașul din baie, un accesoriu absolut necesar!

202
Covorașul din baie,  un accesoriu  absolut necesar! - covorasinbaie-1498224963.jpg
Deși pare mic și nesemnificativ, câteva detalii importante la alegerea covorașului din baie vor face din acesta un obiect plăcut, care va conferi încăperii o senzație la fel de plăcută.

De cele mai multe ori, baia este una din cele mai mici încăperi din casă, așa că fiecare detaliu contează, inclusiv covorașul din baie, spun specialiștii Casa mea. Din cauza scopului și a dimensiunilor ei, baia nu poate fi încărcată cu detalii de decorare și amenajare, așa că lucrurile simple și utile trebuie să fie în același timp și obiecte de decor. Un motiv în plus pentru a da importanță maximă covorașului din baie, care poate să fie una din petele de culoare ale acestui spațiu atât de folosit.

Un mic petec viu - covoraș din mușchi de pădure. Atât materialul din care este făcut covorașul din baie, cât și modelul și culoarea acestuia sunt foarte importante și trebuie să fie în completarea elementelor deja existente. Așadar, ajută covorașul din baie să fie un mic petec viu. Poți să optezi, de exemplu, pentru cel făcut din mușchi de pădure.

Calități. Covorașul din baie trăiește mult, absoarbe umezeala, nu mucegăiește, curăță aerul și nu cere decât puțină grijă: are nevoie de puțină lumină, trebuie ferit de chimicale și udat cu măsură. Pe lângă faptul că își îndeplinește foarte bine funcția decorativă, mușchiul contribuie totodată prin textură, culoare și prin designul sau ingenios la crearea unui decor original al băii.

De asemenea, covorașele în variantele clasice trebuie să fie din fibre naturale, eventual tratate împotriva mucegaiului, să fie sufficient de moi pentru a putea fi spălate periodic și, mai ales, rezistente. Există materiale care sunt special adaptate pentru baie, fiind tratate și cu soluții antifungice.

Cromatică. Covorașul poate să fie în culori diferite față de decorul din baie, dar neapărat în nunanțe complementare. Dacă vrei să-l ascunzi, evident că îl poți alege în aceeași culoare cu podeaua. Într-o baie monocromă, merg covorasele de baie colorate, doar dacă vrei o pată de culoare. Poți alege la fel de bine și un covoraș de baie în aceeași culoare cu decorul, într-un ton mai închis sau mai deschis. Nu face greșeala de a asorta covorașul de baie cu prosoapele. Generează o senzație neplăcută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Iunie 2017
Stire din Diverse : O saltea bună,  o sănătate de fier
Miercuri, 21 Iunie 2017
Stire din Diverse : Trucuri decorative mereu actuale
Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Ce spune casa ta despre tine?
Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Tu cureți baia corect?
Pagina a fost generata in 1.5013 secunde