Cum speli prosoapele ca să le menții pufoase

440
Cum speli prosoapele  ca să le menții pufoase - prosoapepufoase-1498225015.jpg
Cui nu-i place senzația unui prosop nou, pufos? Însă aceasta nu durează prea mult, pentru că, numai după câteva spălări, textura prosopului se schimbă foarte mult. Acesta devine aspru și nu mai poate fi readus la starea inițială. Totuși, în hoteluri găsim mereu prosoape și halate moi, deși acolo acestea suportă cel mai des spălări.

Iată cum speli prosoapele că să le menții moi și la tine acasă.

Redu doza de detergent

Fibrele prosoapelor se întăresc pentru că în ele se acumulează reziduuri de detergent după fiecare spălare. Așa că redu doza de detergent pentru ca mașina de spălat să le limpezească mai ușor.

De asemenea, spală prosoapele la 40 de grade și cu un detergent enzimatic. Acesta este special conceput pentru îndepărtarea urmelor de secreții corporale care se depun în prosop și îi afectează textura.

Renunță la balsam

Balsamurile de rufe conțin silicon, care face că prosoapele să nu mai absoarbă apa la fel de bine. În acest fel, nici nu se vor curața foarte bine. Pentru a înmuia țesătura, folosiți în schimb o cană de oțet alb la spălare cam o dată la șase săptămâni. Spălați prosoapele normal și apoi refaceți ciclul folosind oțet în loc de detergent. Sau adăugați oțetul atunci când le limpeziți. Acesta elimină orice urmă de detergent, face că prosoapele să absoarbă din nou la fel de bine apa și le redă textura moale și plăcută.

Bicarbonatul de sodiu înmoaie fibrele și curăță foarte bine, făcând prosoapele mai moi. Amestecați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu cantitatea de detergent pe care o folosiți și spălați-vă prosoapele cu acest amestec. În plus, bicarbonatul de sodiu se va dovedi foarte eficace în a scoate mirosurile neplăcute din prosoapele care nu au fost puse la uscat imediat. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 1.3937 secunde