Cum faci ca o bucătărie mică să pară mai mare

466
Cum faci ca o bucătărie mică  să pară mai mare - 8maifond2-1368009500.jpg
Dintre toate încăperile, s-a constatat că bucătăria este spațiul cel mai dificil de amenajat, mai ales dacă nu este spațioasă. Cu toate acestea, bucătăria mică nu este un caz disperat, căci întotdeauna vor exista trucuri care, aplicate inteligent, îți vor transforma acest spațiu într-unul funcțional și complet.

Nici dacă nu-ți place să gătești nu ți-ar surâde să ai o bucătărie mică, aglomerată, în care totul să pară claie peste grămadă… Dacă totuși bucătăria ta nu este suficient de generoasă ca spațiu, specialiștii Casa.mea.ro au o serie de recomandări menite să creeze impresia că poate să pară mult mai mare. Pentru asta, trebuie luate în considerare o serie de elemente privind stilul, culoarea, materialele folosite, spațiile de depozitare, tipul electrocasnicelor etc.

Sisteme practice

Trebuie să profiți de fiecare centimetru, deci optează pentru sisteme practice, dar simple, ce-ți permit să le montezi pe perete, cum ar fi suportul magnetic pentru cuțite sau scheletul metalic suspendat. Dacă nu poți renunța la ideea de insulă, în schimbul piesei masive montează o masă, care să urmărească linia stilistică a bucătăriei, în centrul încăperii.

Pentru a crea iluzia de spațiu o oglindă ar fi ideală, însă cum locul acesteia nu este în niciun caz în bucătărie, poți folosi trucuri ase-mănătoare oglinzii. De exemplu, mobilierul cu finisaj lucios re-prezintă o soluție-surogat, de ase-menea, accesoriile cu finisaj metalic vor contribui la dispersarea luminii și la conturarea unui spațiu aerisit.

Efectul culorilor

Fără doar și poate, cromatica este foarte importantă. Cu toate că poți fi tentat să apelezi la culori neutre, dar deschise, pentru că spațiul este mic, există soluții și pentru ieșirea din tipare. Culorile îndrăznețe îți pot anima bucătăria fără să limiteze spațiul din punct de vedere vizual. Important este să nu exagerezi, deci folosește accente de culoare pe un singur perete și nu vei regreta.

Stilul modern

Finisajul lucios, detaliile metalice, liniile drepte și simple, toate vor conferi bucătăriei tale un stil mo-dern.

Locul de luat masa

Bucătăria nu este suficient de mare pentru a găzdui un dining. Ce faci atunci? Insula va juca dublul rol, nu va mai fi doar spațiu de lucru, ci și loc de servit masa, iar barul care separă livingul de bucătărie va fi amenajat în așa fel încât să-l poți utiliza la nevoie și pe post de masă.

Măria-sa, ordinea!

O regulă de bază pentru spațiile mici este ordinea, care trebuie să fie prezentă peste tot și în special pe rafturile dulapurilor și pe polițele suspendate, la vedere. Cu cât încerci să depozitezi mai multe obiecte pe un răftuleț, cu atât va arăta mai urât. Iar dacă îți plac decorațiunile și ți-ai dori să-ți împodobești toată bucătăria cu ele, mai bine renunță la idee. Optează în schimb pentru obiecte practice, atractive, cu rol multifuncțional, pe care să le etalezi la vedere și care să-ți anime bucătăria. Profită de fiecare centimetru! Orice spațiu, cât de mic, poate deveni un potențial spațiu de depozitare. Dacă fereasta îți permite, aceasta poate fi una dintre ele. Așadar, oricând există soluție pentru ca și o bucătărie mică să creeze senzația de confort!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Mai 2013
Stire din Diverse : Borș făcut  în casă
Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Diverse : Tort de ciocolată cu migdale și nuci
Pagina a fost generata in 1.0152 secunde