Cum să-ți protejezi casa de caniculă

263
1
Cum să-ți protejezi casa de caniculă - canicula-1375368140.jpg

Articole recomandate

Termometrul arată la umbră, în multe din zilele de vară, peste 30 de grade Celsius. Cum să scapi de arșița soarelui și la ce metode să apelezi pentru a înfrunta canicula? Foliile de protecție solară și ventilatoarele poziționate corect sunt doar două dintre metodele care s-au dovedit eficiente.

Acoperă geamurile

Cei care vor să scape de arșița soarelui și vor să mențină o temperatură scăzută în casă, pot să-și achiziționeze draperii de culoare închisă, jaluzele sau obloane. Foliile de protecție solară sunt o altă metodă eficientă, deoarece ele blochează până la 99% din razele ultraviolete.

Deschide ferestrele noaptea

Pe timpul nopții, specialiștii recomandă celor care se confruntă cu temperaturile ridicate să țină geamurile deschise, dar să le închidă la primele ore ale dimineții, înainte ca dogoarea soarelui să încingă casa.

Poziționează corect ventilatoarele

Persoanele care vor să-și desfășoare activitățile la temperaturi scăzute pot să folosească simultan mai multe dispozitive clasice, asemenea ventilatorului pe baterii, la o rotație mică. Aceste aparate ar trebui poziționate în apropierea ferestrelor, în părțile opuse ale camerei. Pentru a obține un rezultat optim, specialiștii recomandă să așezăm în fața ventilatoarelor boluri pline cu bucăți de gheață.

Limitează folosirea electrocasnicelor

Pentru menținerea unei camere răcoroase este extrem de important să nu existe multe aparate elec-tronice și electrocasnice pornite în același timp. Dacă lucrezi la calculator, nu ține și televizorul pornit, iar mașina de spălat folosește-o doar de dimineață. În bucătărie, gătește cu ușa închisă și geamurile larg deschise.

Folosește plantele

Chiar și plantele reprezintă o metodă eficientă pentru a scăpa de temperaturi ridicate. Mai ales dacă le așezi pe pervaz, florile te vor ajuta să treci cu bine peste o vară fierbinte. De asemenea, persoa-nele care locuiesc la etajele infe-rioare ale blocurilor sau la casă ar fi bine să planteze copaci și tot felul de arbuști în fața balcoanelor și a geamurilor. Umbra pe care o oferă reprezintă o adevărată binecuvân-tare pe timp de caniculă.

Comentează știrea

admirator
2 august 2013
hahaha

pai daca pui un pom, ti-l taie tampitii de avari ca nu au soare?!!! Cea mai ieftina si sigura metoda, cunoscuta inca din antichitate in spatial mediteranean este inmuierea unui cearceaf in apa (rece) si intinderea lui in dreptul ferestrelor larg deschise. Operatiunea se va repeat la uscarea ob'ectului. Deci faceti o instalatie pentru a intinde rufe in camera..... Nu o sa mai simtiti canicula, fara nici un leu in plus. Bafta! (Dati reteta si altora si multumiti -macar in gand- celui care v-a spus-o.)

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 August 2013
Stire din Diverse : Cum cureți cabina de duș
Pagina a fost generata in 1.8937 secunde