De ce nu e recomandată înghețata vara?

179
De ce nu e recomandată înghețata vara? - inghetata-1496834839.jpg

Articole recomandate

Este vară, iar dorința noastră de a ne răcori este direct proporțională cu temperaturile din termometre. Deși tentația este mare, produsele alimentare reci, în general înghețata sau băuturile cu gheață, trebuie evitate.

Motivul pentru care aceste alimente nu trebuie consumate pe timp de vară este legat de reacția pe care corpul o are la produsele reci. Mai exact, în contact cu diverse organe, aceste alimente pot genera o stare de șoc, astfel încât corpul nu se va mai putea răci.

Băuturile calde sunt indicate pentru a fi consumate vara, chiar dacă, momentan există o serie de dezbateri cu privire la efectele cofeinei regăsite în cafea sau ceai. Mâncărurile picante sunt și ele bune atunci când temperaturile sunt ridicate, deoarece ajută la transpirația corpului, de fapt metoda prin care acesta își menține un nivel optim din punct de vedere al căldurii.

Alte mâncăruri ce trebuie evitate vara sunt cele bogate în proteine și grăsimi, deoarece corpul va avea mai mult de lucru pentru a le putea digera. Acest lucru înseamnă că produsele alimentare dulci, dar și cele bogate în carne trebuie evitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7587 secunde