Doi tătari "descoperă excelența" într-un proiect al SRR și Academia Română

552
Doi tătari
De curând, la sediul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România a avut loc lansarea cărții "România se prezintă: Descoperă excelența", lucrare apărută deopotrivă în format print și audio. Este un proiect ambițios inițiat de Societatea Română de Radiodifuziune și derulat alături de Rețeaua studiourilor regionale Radio România și de Academia Română.

Lucrarea, care reunește 45 de interviuri realizate de-a lungul mai multor sezoane în cadrul emisiunii "România de nota 10", cuprinde și cinci convorbiri de la Constanța, realizate de redactorul Cecilia Pătrăhău. Doi dintre interlocutori sunt etnici tătari. "Așa cum îi cunoaștem noi, aici, pe tătari, ambiția și inteligența nativă i-au dus departe pe Eden Mamut și Erchin Serpedin, ambii profesori universi-tari. Primul este profesor doctor la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă a Universității "Ovidius" din Constanța, iar cel de-al doilea predă peste ocean, la Universitatea Texas A & M din SUA", a spus, în prezentarea lucrării, realizatorul interviurilor.

Lansarea de săptămâna trecută a avut loc în mijlocul membrilor comunității și în prezența celor doi interlocutori, care au vorbit despre reușitele lor atât în România, cât și în afara granițelor țării, acolo unde, tătari fiind, reprezintă cu mândrie și responsabilitate România.

"Este o onoare pentru noi să găzduim această lansare și să fim parte a acestui proiect îndrăzneț. Cartea și cei doi protagoniști sunt expresia clară a activității susținute a etnicilor noștri în orice domeniu de activitate care conduce la promovarea României în spațiul internațional. Suntem deschiși oricăror colaborări, precum cea de acum, cu radioul național și cu Academia Română, colaborări care ne obligă să aspirăm spre standarde educaționale și culturale superioare, menite a ne pune în valoare comunitatea și etnicii care desfășoară activități de cercetare în orice domeniu", a declarat președintele UDTTMR, Varol Amet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7164 secunde