Anul acesta

"Trofeul Mării Negre" la kureș a fost adjudecat de Medgidia

1516
Cea de-a doua ediție a Turneului Internațional de lupte tătărești "Trofeul Mării Negre" a fost de bun augur pentru organizatori. Marele câștigător al turneului a fost, anul acesta, chiar din Medgidia. Este vorba despre Elvis Apaz, care s-a luptat în finală cu Gelil Denis, și el tot luptător de kureș autohton, dar din Valu lui Traian. Cei doi s-au înfruntat la categoria pehlivan, iar cum lupta a fost strânsă, în final, s-a tras la sorți la care dintre ei să ajungă marele premiu.
La celelalte categorii, premiile au fost adjudecate de Emre Ayvaz, din Bursa – Turcia, locul I la categoria 15 – 18 ani, Ablamitov Amet din Crimeea, locul II, la aceeași categorie, Gelil Denis, din Valu lui Traian, a ocupat locul I la categoria 18 - 22 ani, urmat de Isleam Selciu din Medgidia, locul II la aceeași categorie.
Cei care au pus la bătaie premiile I, respectiv animalele cu care luptătorii de kureș pleacă acasă, au fost președintele UDTTMR Medgidia, Erol Murad, deputatul UDTTMR Aledin Amet, subsecretarul de stat din cadrul DRI Sali Negiat, primarul Marian Iordache și Bechiș Nedret, membru al UDTTMR Medgidia.
O surpriză plăcută a venit anul acesta din partea luptătorilor din Bursa, Turcia. Lotul de cinci sportivi prezent la competiția de la Medgidia este parte a clubului sportiv ce aparține Primăriei din Bursa. Prezenți pentru prima dată la competiția organizată în România, sportivii din Turcia sunt posesorii unui palmares impresionant, consolidat în concursuri de lupte libere și lupte tătărești din Turcia, Crimeea și o serie de state din Balcani.
Așa cum a ținut să precizeze șeful lotului, Șuayip Güney, lotul din Bursa și-a manifestat de pe acum intenția de a participa și anul viitor la competiția de la Medgidia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5475 secunde