Florile, cele mai frumoase decorațiuni în balcon

600
Florile, cele mai frumoase decorațiuni în balcon - floribalconfond-1373381863.jpg

Articole recomandate

Majoritatea plantelor pentru balcon iubesc soarele. Totuși există și excepții, cărora locurile cu mai multă umbră le priesc de minune. Balconul care se află în partea de nord și unde soarele bate doar la primele ore ale dimineții este un spațiu primitor în special în zilele toride de vară.

Celor care dețin un astfel de balcon le este recomandat să fie atenți atunci când aleg plantele pentru ca acestea să se potrivească și să se adapteze la condițiile spațiului. În caz contrar florile ne vor da semne clare că nu se simt bine, că suferă și că au nevoie de un altfel de "tratament".

Avem noroc însă că există flori care iubesc spațiile ferite de soare, iar astfel ne putem bucura de frumusețea lor. De pildă, fucsia emană energie și bună dispoziție. Această specie este recunoscută ca fiind una dintre plantele "clasice", care preferă umbra. Varietatea de culori este uimitoare, petalele acestora având nuanțe de alb, roz și roșu, dar și lila sau albastru-violet. Fucsia curgătoare devine o încântare mai ales dacă este așezată pe un suport undeva la înălțime. În ghiveciul acesteia pot fi plantate și begonii de gheață, iar întreaga imagine va arăta parcă desprinsă dintr-o poveste.

"Sporul casei" sau "Lizuca cea harnică" așa cum este denumită în popor Impatiens walleriana întregește aspectul idilic al balconului bogat în flori. Petalele acesteia împodobesc balconul prin in-termediul unei bogate palete de culori: alb, roz, portocaliu, roșu puternic și violet. Multe specii au petalele în două culori, iar unele dintre ele diferă de celelalte prin mărime și formă.

Balconul poate fi înfrumusețat și amenajat în primul rând cu ajutorul florilor și mai puțin cu cel al pieselor de mobilier sau al diverselor accesorii artificiale. Astfel un farmec aparte împrăștie begoniile sădite în același ghiveci sau jardiniera cu petuniile sau floarea vaniliei (Heliotropium arborescens) cu petale de un albastru intens.

Hortensiile sunt reginele florilor care iubesc umbra. Acestea au o alură nobilă și foarte delicată, fiind printre cele mai impunătoare plante din balcon. Nuanțele acestor flori diferă, acestea înfrumusețând spațiul atât cu petale albe cât și cu cele roz sau albastru-violet.

Acest stil de amenajare este caracterizat de accentele coloristice alb și roz sau fucsia. Două scaune albe din lemn, dar și suportul de flori vopsit la fel completează întregul "peisaj".

Acestora li se potrivește o măsuță mică, rotundă, din metal. Pernițele în roz pal, însă și un covoraș împletit cu nuanțele acestei culori au grijă de o atmosferă foarte plăcută. Dacă dorim să servim ceai, s-ar potrivi per-fect stilului nostalgic de amenajare un serviciu cu cești din porțelan, cât mai simple, cât mai fin lucrate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : A murit după ce a căzut de la balcon
Pagina a fost generata in 2.8837 secunde