Gesturi simple care te mențin sănătos

116
Gesturi simple care te mențin sănătos - gesturisimple-1378147191.jpg

Articole recomandate

Crezi că trebuie neapărat să-ți petreci ore întregi la sală ca să dai jos kilogramele în plus și să te menții în formă? Potrivit specialiștilor, doar câteva minute în plus pe zi de activitate intensă te ajută să arzi caloriile rapid. Oamenii de știință au monitorizat activitatea a 4.500 de adulți și au descoperit că frecvența exercițiilor este mai importantă decât durata lor.

Ei au aflat că exercițiile scurte și intense au același efect ca cele moderate de lungă durată. Cei care preferă reprizele scurte și intense de exerciții nu trebuie să meargă la sală ci să urce scările în loc să ia liftul, să parcheze mașina mai departe de casă sau de locul de muncă sau să coboare din autobuz cu una-două stații mai devreme.

Potrivit rezultatelor studiului, câteva minute de activitate intensă pe zi pot reduce riscul obezității cu 2% pentru bărbați și cu 5% pentru femei.

"Urcatul scărilor sau mersul pe jos sunt alegeri care pot schimba în mod pozitiv starea de sănătate, iar intensitatea exercițiilor este mai importantă decât durata lor pentru a preveni creșterea în greutate" spune Dr. Jessie Fan, de la Universitatea din Utah.

(Sursa: www.doctorulzilei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Greșeli pe care le faci la duș
Sâmbătă, 31 August 2013
Stire din Diverse : Zonele erogene -  mit sau realitate?
Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Machiaj rezistent la... căldură
Pagina a fost generata in 3.5424 secunde