Greșeli care pot rata orice salată

114
Greșeli care pot rata orice salată - greselisalata-1418145439.jpg

Articole recomandate

Având în vedere că, tradițional, masa de Crăciun este mai grea, cu multă carne și preparate din carne de porc, salatele trebuie să fie nelipsite și, mai ales, ușoare și proaspete. De multe ori, însă, ajung să fie pline de apă, lipsite de gust, iar ingredientele care ar trebui să le dea acea notă aparte ajung pe fundul castronului, îmbibate într-un dressing mai mult sau mai puțin reușit. Având în vedere că piețele sunt pline de legume și verdețuri proaspete în orice perioadă a anului, următoarele sfaturi, oferite de experții de la bonappetit.com, îți vor fi de mare ajutor. Iată, așadar, o listă cu greșeli frecvente care pot rata orice tip de salată: 
Alegi doar salatele pe care le cunoști
Există mult mai multe varietăți decât salata verde comună sau arugula. Folosește cu încredere tot ce înseamnă frunze verzi. Vor asigura salatei o textură nouă și o aromă seducătoare.
Lași frunzele pline de apă
Salata plină de apă este groaznică! Înainte de a fi rupte sau tăiate, frunzele de salată trebuie să fie scurse foarte bine. Cea mai simplă metodă este căptușirea unei pungi cu prosoape de hârtie. Cum se face? Într-o pungă de plastic căptușită cu prospoape de hârtie se pun frunzele de salată spălate. Punga se leagă la gură și se scutură energic de câteva ori. Rezultatul? Frunzele de salată nu vor mai fi apoase.
Torni dressingul și servești imediat
Greșit! Înainte de a fi îmbrăcată în dressing, salata trebuie să fie potrivită de sare și piper. Abia apoi se adaugă sosul.
Folosești dressingul nepotrivit
Când alegi dressingul, trebuie să ai în vedere tipul de salată pe care îl folosești. Spre exemplu, delicata salată arugula nu se potrivește cu dressingul Caesar cremos, greu. Încărcarea excesivă cu sos a salatei va înmuia frunzele. Pe de altă parte, prea puțin dressing va limita aroma. Adaugă dressingul treptat, puțin câte puțin, gustând salata după fiecare adaos.
Amesteci salata cu cleștele pentru salată
Pentru un plus de savoare și o consistență aerată, salata se amestecă folosind mâinile. Toarnă sosul pe marginea castronului, și nu direct pe salată, apoi aerează ușor frunzele, folosind mâinile. Frunzele se vor îmbrăca uniform și nu se vor zdrobi.
Amesteci frunzele cu celelalte ingrediente, în același timp
Uneori, este bine să păstrezi anumite ingrediente pentru a le adăuga la sfârșit, chiar înainte de a servi salata. Nucile, semințele, bucățile de fructe sau legume se adaugă în prima etapă. Se adaugă apoi dressingul, iar la final ierburile aromatice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Marele secret cârnaților de casă
Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cele mai aromate mirodenii pentru gătit
Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Spumă de lămâie
Joi, 20 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi utile în bucătărie
Pagina a fost generata in 2.9526 secunde