Marele secret cârnaților de casă

319
Marele secret cârnaților de casă - carnati-1418145504.jpg

Articole recomandate

Mirosul îmbietor de brad, combinat cu cel al mâncărurilor tradiționale de Crăciun, fac deliciul frumoaselor sărbători care se apropie. Ca să intri mai bine în atmosfera de sărbătoare, prepară cârnații chiar tu, acasă, după rețeta recomandată de Bucătăria.românească.ro: 
Ingrediente: 3 kg carne de porc mai grasă, 1,5 kg carne de vită, 3 căpățâni de usturoi potrivite, o lingură cimbru uscat, 2 linguri boia dulce, o lingură boia iute, o linguriță piper, sare grunjoasă, jumătate linguriță ienibahar, intestine subțiri de porc.
Mod de preparare: Mai întâi, cureți intestinele, le speli bine, după care le răzuiești cu dosul unui cuțit sau cu o lingură de lemn. Trebuie să fii atent să nu le rupi. Tai carnea de porc și de vită bucăți mici, o toci și o pui într-un lighean mai mare pentru a o putea amesteca. Pisezi usturoiul, îl freci cu puțină sare, adaugi puțină apă și omogenizezi bine. Separat, dizolvi o lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml de apă. Adaugi mujdeiul peste carne și toate condimentele, mai puțin sarea. Amesteci bine și adaugi treptat din saramură, frământând bine. Guști din când în când din carne pentru a nu ieși foarte sărați cârnații. Dacă vrei să iasă mai condimentați, mai pui boia iute. Lași să se aromatizeze de seara până dimineața.
Important! Abia a doua zi, montezi pâlnia de cârnați la mașina de tocat și umpli intestinele, de fapt, acesta este considerat și marele secret al reușitei cârnaților de casă. De asemenea, mai trebuie să ai grijă să nu fie prea îndesați cârnații, pentru că, în momentul în care se usucă intestinul, se pot sparge.Iar după ce termini, îi așezi pe un băț, neapărat gros, îi lași câteva ore în bucătărie să se usuce și abia după aceea îi scoți pe balcon, la rece. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Greșeli care pot rata orice salată
Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cele mai aromate mirodenii pentru gătit
Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Spumă de lămâie
Joi, 20 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi utile în bucătărie
Pagina a fost generata in 1.5947 secunde