Cum cureți corect tocătorul de bucătărie

252
Cum cureți corect tocătorul de bucătărie - curataretocator-1416926105.jpg

Articole recomandate

Tocătorul este unul dintre instrumentele din bucătărie care se pot umple de bacterii ușor și trebuie să știi să-l cureți corect. După buretele de bucătărie, tocătorul poate deveni în timp un pericol pentru sănătatea ta, chit că este din lemn sau din plastic. Avantaje.ro te învață cum că cureți corect tocătorul din lemn:

Clătește-l după fiecare folosire

Imediat cum îl folosești trebuie să-l clătești cu apă curată, apoi să-l lași să se usuce într-un loc aerisit. Nu îl spăla în mașina de vase, pentru că se poate contamina și apa cu care speli celelalte vase cu bacteriile de pe lemn. Dacă îl clătești imediat după folosire, atunci se curăță de o mare parte de bacterii.

Îndepărtează petele cu sare sau bicarbonat de sodium

După un timp de folosire, tocătorul de lemn își pierde culoarea frumoasă de la început și se pătează. Poți scoate petele frecandu-le cu o lavetă curată pe care o umezești ușor și apoi o bagi în sare sare cu partea cu care vei curată tocătorul. Același lucru îl poți face și cu bicarbonatul de sodiu.

Dezinfectează și scoate mirosul cu oțet alb

Oțetul poate fi un bun dezinfectant și în același timp îndepărtează mirosurile neplăcute din tocătorul de lemn. Toarnă un pic de oțet alb într-un pulverizator și pulverizează fundul. Lasă-l să stea cu oțetul pe el timp de jumătate de ora, apoi îl poți clăti cu apă rece, curată. Fă acest lucru mai ales când tăi carne crudă.

Cum cureți corect un tocător de plastic

Și în cazul unui fund de plastic este nevoie să îl speli după fiecare folosire, însă din fericire ai mai puține șanse să rămână bacterii pe el după o spălare. Acest lucru se întâmplă mai degrabă cu un tocător mai vechi, cu tăieturi adânci în el, însă pe acesta îl poți dezinfecta cu spirt, oțet alb sau pur și simplu poți lua altul nou. Mai poți folosi zeamă de lămâie că să-l dezinfectezi și să îndepărtezi mirosurile neplăcute și îl poți readuce la culoarea inițială cu bicarbonat de sodiu. Procedează la fel ca în cazul unui tocător de lemn 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cele mai aromate mirodenii pentru gătit
Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Spumă de lămâie
Joi, 20 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi utile în bucătărie
Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să conservați conopida în oțet
Pagina a fost generata in 2.374 secunde