Idei și motive pentru amenajarea camerei copiilor la mansardă

164

Articole recomandate

Amenajarea unui spațiu adecvat pentru copii reprezintă o condiție esențială pentru sporirea confortului acestora dar mai ales pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Un spațiu destinat copiilor trebuie gândit în detaliu încă din perioada de proiectare, astfel încât să fie îndrăgit de micii locatari dar mai ales să le ofere cadrul ideal pentru desfășurarea tuturor tipurilor de activități care se succed în cele 24 de ore ale zilei, în fiecare zi și în fiecare etapă a dezvoltării lor.

Este recunoscut faptul că stilul decorativ predominant al camerelor copiilor este inspirat din povești, personaje și jocuri, fiind îmbogățit cu pasiuni personale și cu amprente de culori vesele. Însă, pe măsură ce copiii devin adolescenți se modifică și aspectul camerelor în acord cu noile pasiuni dobândite. De aceea, spațiul amenajat trebuie să fie unul multifuncțional, rezistent și mereu adaptabil schimbărilor, fiind intens utilizat.

O cameră pentru copii la mansardă nu se deosebește foarte mult din punct de vedere funcțional de una cu pereți verticali, însă forma mansardei îi conferă un stil aparte, mult mai apropiat de lumea copiilor. Mansarda are avantajul că îndeplinește cel mai bine condițiile de bază pentru un spațiu de locuit sănătos pentru copii, deoarece aici lumina naturală este din abundență, iar ventilația este asigurată chiar și cu fereastra închisă. 

În ceea ce privește paleta coloristică folosită, culorile preferate ale copiilor se vor regăsi în toate obiectele decorative sau funcționale din cameră. Avantajul utilizării ferestrelor de mansardă este acela că pot fi ele însele elemente decorative de interior prin accesorizarea lor cu rulouri decorative și parasolare. 

Disponibile în zeci de culori, ele pot fi alese pentru a se asorta restului camerei, dar în primul rând îndeplinesc rolul de protecție împotriva luminii prea puternice din miezul zilelor de vară sau împotriva căldurii.

(www.casamea.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6965 secunde