Învață să-ți amenajezi dormitorul pentru odihnă profundă!

518
Învață să-ți amenajezi dormitorul pentru odihnă profundă! - amenajaredormitor-1377274225.jpg

Articole recomandate

Stați toată noaptea în fața televizorului, a unei cărți sau făcând drumuri între dormitor și bucătărie? Dacă sufe-riți de insomnii, vă sunt familiare aceste situații.

Insomnia dereglează profund funcționarea creierului și trebuie combătută cu orice preț. Pe lângă indicațiile alimentare sau de ritm de viață din timpul zilei, nu uitați că dormitorul trebuie să fie propice somnului și nu împotriva acestuia.

Pe lângă un episod depresiv, insomnia e determinată de stres, de medicamente, de cofeină, de unele boli sistemice și de prea mult efort intelectual. Iată câteva date îngrijorătoare: privarea de somn duce la deces mai repede decât privarea de hrană, în doar două săptămâni. De asemenea, somni-ferele, la îndemână pentru mulți, distrug întregul proces prin care se instalează somnul.

Mai mult, la geamuri aveți ne-voie de draperii, spun decoratorii, în nuanțe de verde sau albastru, culori care predispun la somn. De altfel, arată studiile, acestea sunt culorile ideale pentru un dormitor în care vă odihniți bine. Dacă vă decorați această cameră ca și cum v-ați afla undeva lângă malul mării, alb cu albastru, deja aveți pre-misele unei nopți odihnitoare. Pereții dormitorului nu trebuie să fie plini de culori sau tablouri, ci cât mai austeri, ca somnul să se instaleze rapid.

Un artificiu benefic este să puneți între podea și perete colante care imită iarba. Într-o cameră cu mult alb, dar și cu albastru, ar fi și o soluție estetică. În plus, e o imagine ideală în fața căreia să adormiți. După ce închideți ochii, ați putea face un exercițiu benefic - vă imaginați că sunteți pe o pajiște verde și alergați. Apoi ajungeți într-un luminiș dintr-o pădure.

Alături de pat e ideal să aveți la dispoziție singura sursă de lumină din cameră, pe care să o opriți fără niciun fel de efort. Unii medici reco-mandă ca, lângă lampa de dormitor, să puneți o cană cu ceai călduț, pe care să-l beți tacticos: astfel somnul se instalează mai ușor.

E adevărat, câteva combinații de plante pot aduce relaxarea totală. Dar aveți grijă, mai ales dacă știți că rinichii funcționează impecabil: tocmai această combinație de plante care induce somnul vi-l poate strica după o oră când e nevoie să ajungeți la toaletă. Așa că ceaiul e de preferat dacă știți sigur că, în mod normal, noaptea nu vă treziți pentru nevoile fiziologice. (sursa:www.csid.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5226 secunde