Jucăriile din parcuri, sursă de pericole?

333
Jucăriile din parcuri, sursă de pericole? - jucariiparc-1414766062.jpg

Articole recomandate

Teoretic, jucăriile din parcuri sunt o sursă de divertisment și mișcare în aer liber. Nu e de mirare că mereu le vedem pline de copii gălăgioși, veseli și cu obrajii roșii de efort. Însă, nu mai e un secret pentru nimeni, aceste jucării pot să fie riscante dacă au echipamente defecte, greșit construite, suprafețe nepotrivite și, pe deasupra, însoțitorii adulți nu iau în seamă toate aceste lucruri și uită că pune în pericol sănătatea copiilor. 


Adulții, cu ochii-n patru!

Copilul nu vede pericolele, nu știe de ce anume trebuie să se ferească, nu poate să aprecieze pericolele și îi place să-și testeze limitele. De aceea, specialiștii Despre.copii.ro, le recomandă însoțitorilor să inspecteze cu atenție locul de joacă pentru a vedea dacă acesta este sigur și să urmărească jocul copilului, asigurându-se că nu se implică în activități periculoase. Mare parte a accidentelor de la locul de joacă ar putea fi prevenite dacă adulții ar fi suficient de atenți.


Design-ul jucăriilor

De asemenea, adulții trebuie să mai știe că siguranța locului de joacă depinde în mare măsură și de design-ul jucăriilor. Iată ce trebuie să aibă în vedere și să verifice cu maximă atenție: Suprafața de la sol trebuie să fie moale și îndeajuns de groasă ca să micșoreze impactul unei căzături. Asfaltul, betonul, zgura, nu sunt suprafețe potrivite. Nisipul, rumegușul, polistirenul sunt îndeajuns de moi. Dar chiar și așa, nu sunt sigure dacă înălțimea combinată a jucăriei și a copilului este mai mare de 3 metri. Suprafața nu trebuie să fie udă sau să aibă obstacole. Copiii pot să alunece sau să se împiedice ușor. În niciun caz nu trebuie să se găsească la locul de joacă cioburi sau bucăți de metal ascuțite. Scările trebuie să fie acoperite cu cauciuc antiderapant pentru a preveni alunecarea. Suprafețele înalte trebuie să fie protejate cu balustrade și bariere. Leagănele, balansoareele sau alte jucării care se mișcă trebuie să fie la distanță de cele fixe. De asemenea, jucăriile mobile trebuie verificate pentru a vedea dacă nu au părți desprinse sau care ar putea să se desprindă. Leagănele pentru copii mici trebuie prevăzute cu curelușe și alte dispozitive de siguranță care să împiedice căderea. Jucăriile nu trebuie să conțină părți în care copilul și-ar putea prinde gâtul, brațul sau piciorul, să aibă cârlige, muchii ascuțite sau cuie ieșite. 


De reținut! În mod ideal, locurile de joacă sunt împărțite pe categorii de vârstă. Sau cel puțin ar trebui ca la intrare să se specifice care este vârsta recomandată. În lipsa unor asemenea instrucțiuni, depinde de adulți să decidă dacă își lasă sau nu copiii să se joace acolo. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Eu ce mai pap astăzi?
Joi, 30 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cum se plantează pomii, toamna
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Unt de usturoi. La ce îl folosești
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Știați că…
Pagina a fost generata in 2.4432 secunde