Trucuri pentru o călătorie liniștită cu mașina

196
Trucuri pentru o călătorie liniștită cu mașina - truccalatorie-1414766227.jpg

Articole recomandate

Fără doar și poate, călătoria cu mașina, împreună cu un copil sau mai mulți, poate fi mai dificilă, dar nu imposibilă. Iar dacă știi câteva lucruri esențiale, poate să devină chiar plăcută pentru toată lumea. Potrivit http://www.nou-născuți.ro, două sunt lucrurile la care trebuie să te gândești: siguranța copilului și o ocupație care să-l țină liniștit.


Siguranța în timpul călătoriei

Când te gândești la siguranța în mașină, primul lucru care îți vine în minte este centura. Copiii mai mari trebuie să stea întotdeauna pe bancheta din spate, pe un loc prevăzut cu centură de siguranță, iar bebelușii nu pot pleca la drum fără scaun special de mașină (montat corect). Bebelușii vor sta tot timpul în scaunul special, chiar dacă plâng, chiar dacă le este rău.


Nu alăptați din mers!

E cel mai sigur! Copiii nu au voie să stea în dreapta șoferului, orice vârstă ar avea ei, nici în brațe, nici singuri. Copiii mai mari nu au voie să stea pe mijlocul banchetei din spate, fără centură. Nu puține au fost cazurile când, la o frână bruscă, cel mic a fost aruncat prin parbriz. Bineînțeles, trebuie să ne gândim și la alte probleme, nu numai la posibilele accidente. Un pericol real este deshidratarea, pentru că în mașină temperaturile pot urca mult, mai ales în lipsa instalației de climatizare. Așadar, sticla cu apă nu trebuie să lipsească din mașină. Este utilă și pentru cei mari, nu numai pentru cei mici. Dacă printre pasageri se numără un bebeluș, aveți nevoie de biberoane cu lapte sau ceai. Pentru bebelușii alăptați la sân, laptele mamei este de ajuns ca să prevină deshidratarea, numai să nu săriți peste mese.


Opriri dese

Este mai mult decât obligatoriu ca opririle să fie dese, pentru ca toată lumea să-și poată dezmorți picioarele. Și pentru bebelușii care nu merg în picioare, opririle sunt necesare ca să ia o gură de aer proaspăt.

Răul de mașină

Dacă este curent, copiii răcesc repede. O altă problemă importantă: răul de mașină. Unii copii au amețeli, grețuri, vărsături din cauza informațiilor contrarii pe care le primește creierul (urechea internă detectează mișcarea, dar ochii văd o imagine statică). Dacă vă așteptați la asemenea probleme, să aveți la îndemână un medicament pentru bebeluși și copii mici, recomandat de medic sau de farmacist sau să apelați la o brățară de presopunctură care se așază la încheietura mâinii, iar dacă totuși vomită, dați-i lichide ca să preveniți deshidratarea. Atunci când opriți nu lăsați copilul în mașină, nici măcar pentru câteva secunde. Niciodată nu poți ști ce se întâmplă. Mașina poate fi lovită de o alta care vine din spate, copilul se joacă cu centurile de siguranță și le pune în jurul gâtului... sunt multe pericole și ajung câteva secunde ca să se întâmple o nenorocire.


Ocupații plăcute în timpul călătoriei
Dacă aveți un bebeluș, poate să fie mai simplu decât credeți: programați călătoria în orele la care el doarme de obicei. Dacă aveți noroc, poate că nici nu se va trezi tot drumul. Dacă este imposibil, găsiți-i ceva de făcut pe parcursul călătoriei. De exemplu, luați-i o jucărie nouă care să-i atragă atenția. În funcție de vârstă, puteți încerca un animal de plastic, un centru de activități cu beculețe și zgomote, o carte plină de poze colorate. Pentru bebelușii foarte mici, puteți să agățați de niște sfori câteva jucării colorate, că un carusel. Copilul va fi atent la ele și timpul va trece mai ușor. Copiii mai mari se plictisesc mai ușor. De aceea, este important să le găsiți ceva de făcut care să le stârnească interesul. Uneori merge și o poveste interesantă citită de mama, alteori e nevoie de mai mult. Oricum, se găsesc lucruri de făcut. Ca de exemplu, luați în bagaj un puzzle, o carte de colorat, creioane sau orice alt lucru care știți că îl atrage pe copil. Iar dacă vreți să va distrați împreună puteți să luați un pachet de cărți sau un joc gen Monopoly. Căutați niște cântece noi și cântați împeună, spuneți poezii și ghicitori, jucați "Fazan". Așa veți petrece câteva ore plăcute împreună și nu va mai trebui să țineți de vorbă șoferul, cum se obișnuiește. Dacă cel mic nu are un CD cu muzică pentru copii, probabil că ar fi timpul să-i luați câteva. Muzica îi va atrage atenția și îl va ține ocupat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Jucăriile din parcuri, sursă de pericole?
Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Eu ce mai pap astăzi?
Joi, 30 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cum se plantează pomii, toamna
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Unt de usturoi. La ce îl folosești
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Știați că…
Pagina a fost generata in 3.0796 secunde