Jucăriile ecologice, alternativa sănătoasă pentru copilul tău

228
De cele mai multe ori copiii sunt atrași de jucăriile frumos colorate, dar foarte puțini părinți cunosc pericolul care se ascunde în spatele materia-lelor și culorilor care decorează jucăriile micuților.


Pentru a evita contactul celui mic cu materialele toxice precum arsenicul sau plumbul, prezente în cantități mari în jucării, părinții ar trebui să achiziționeze doar obiecte confecționate din materiale ecologice, informează csid.ro.

Cele mai contaminate jucării sunt bijuteriile infantile, iar substanțele găsite în aceste produse sunt asociate cu problemele reproductive, cancerul, dificultățile de dezvoltare și învățare sau problemele hormonale. Cele mai bune jucării, în acest sens sunt cele obținute din materiale reciclabile precum lemnul, pluta, hârtia sau cartonul.

De asemenea, picturile de pe jucării trebuie să fie realizate cu vopsea vegetală și să nu conțină dizolvanți chimici. În acest mod, este protejată în primul rând sănătatea micuților și totodată se reduce contaminarea atât pe timpul fabricației, precum și în momentul în care jucăria ajunge la gunoi. 

La cumpărarea jucăriilor este indicat să se urmărească cu atenție eticheta. În acest sens, materialul din care este fabricată jucăria trebuie să fie natural, un exemplu fiind lemnul. Materia primă nu trebuie să conțină substanțe toxice: acizi, clor sau solvent. De asemenea, trebuie evitat plasticul sau pvc-ul. Ambalajul, trebuie să fie făcut din materiale reciclate și reciclabile. De asemenea, trebuie să ne gândim dacă cel mic învață sau nu ceva cu această jucărie. Ciclul de viață al jucăriei este un alt element de luat în calcul. Cu cât jucăria este mai rezistentă, cu atât va aduce mai puține prejudicii mediului, pentru că nu se va transforma în reziduuri. Eticheta prezentă pe jucării (conform normei ISO 14001) garantează respectarea exigențelor relative la protecția mediului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: supă cremă de morcovi
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cât trebuie să doarmă copilul mic?
Pagina a fost generata in 0.4431 secunde