Lași copilul să lenevească prea mult în vacanță?

136
Lași copilul să lenevească prea mult în vacanță? - leneveala-1405693031.jpg

Articole recomandate

Chiar dacă nu-ți vine să crezi, psihoterapeuții îți recomandă să-ți lași copilul să lenevească (desigur, cu anumite limite) atât cât consideră el în vacanță. Conform ultimelor studii, zilele lungi de plictiseală și leneveală au rolul de a păstra un echilibru psihologic în viață viitorului adult.

O vacanță liberă, fără obligații, fără ore stricte de somn, masă sau joacă, are un rol extrem de important în dezvoltarea unui copil. Astfel, potrivit Ghidul părinților.ro, este foarte important este ca micuțul să fie cel care hotărăște cum își "umple" fiecare zi de vacanță.

Însă, fiind o vacanță plină de posibilități, părinții trebuie să-și încurajeze copiii să încerce hobby-uri noi, activități noi, să citească sau să facă sporturi de sezon. O astfel de perioadă poate fi foarte creativă dacă școlarul nu este presat de nimeni dintre cei din jur.

Sfaturi! Nu trebuie trecută însă cu vederea și acea plictiseală problematică. Însă, și aici pot interveni ideile părinților. Atenție! Aceste idei nu trebuie să fie obligatorii. Mai exact, îi puteți propune copilului câteva activități de vacanță însă, sub nicio formă, nu-l puteți forță să le și practice. În general, copiii apreciază aceste idei dacă sunt suficient de distractive. Mai exact, cursurile de înot, o bicicletă nouă, poate un instrument muzical îi vor atrage pe copii și îi vor ține ocupați toată vacanță. De asemenea, cărțile de aventuri, jocurile Lego, puzzle-urile, planșele de desen sau jocurile creative nu trebuie să lipsească nici ele din jurul copilului dvs.

Vizita la bunici

În vacanță de vară este recomandat ca micuțul să-și petreacă și o perioada de timp împreună cu bunicii. La munte sau la mare, vacanța alături de părinți trebuie să existe și ea. Chiar dacă pentru dumneavoastră aceste concedii alături de copii nu sunt foarte relaxante, trebuie să faceți un efort și să nu renunțați la ele. Copiii abia le așteaptă! În cazul vacanței copiilor mai mari, aici activitățile pot fi și mai variate și atrăgătoare. O tabără sau o activitate de voluntariat este bine venită pentru un școlar cu vârsta peste 10 ani. Trebuie doar că dumneavoastră, părinții, să cunoașteți toate detaliile și toate activitățile în care copilul se va implica în perioada respectivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Diverse : Nu tratați copilul ca pe un om mare
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce gustare îi dai copilului
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Idei pentru vacanța de vară
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Cum ajuți copilul aflat la pubertate
Pagina a fost generata in 1.7669 secunde