O porție mică de dulciuri pe zi, recomandată tuturor copiilor

763
O porție mică de dulciuri pe zi, recomandată tuturor copiilor - oportiemicadedulciuri-1310133091.jpg
Cercetătorii americani au observat că există un risc mai scăzut pentru copii de a deveni obezi dacă mănâncă zilnic o porție mică de dulciuri. Un studiu recent al oamenilor de știință de la Universitatea Louisiana din Statele Unite ale Americii demontează tot ce se știa până acum. Cercetătorii au constatat, după cinci ani de cercetare, că aceste alimente nu ar trebuie excluse din alimentația copiilor. Potrivit specialiștilor, produsele care au un conținut ridicat de zahăr ajută la menținerea greutății corporale.

Experții au observat că mi-cuții care includ în dieta zilnică dulciuri prezintă un risc scăzut de a deveni obezi la vârsta adolescenței, spre deosebire de copiii care nu mănâncă aceste alimente. Studiul pare să contrazică alte cercetări anterioare, care indicau faptul că aceste produse distrug dantura și sunt responsabile de numărul tot mai mare de copii care suferă de obezitate.

Cu toate acestea, coordonatorul studiului, dr. Carol O’Neil, subliniază faptul că aceste produse nu trebuie mâncate în mod abuziv. "Copiii au nevoie de o dietă echilibrată pentru a se dezvolta armonios. Dulciurile fac și ele parte dintr-un regim alimentar echilibrat. Alimentele care au un conținut ridicat de zahăr nu fac rău, atât timp cât urmăm un stil de viață sănătos", menționează dr. O’Neil. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Cum să ținem microbii departe de copii
Sâmbătă, 04 Iunie 2011
Stire din  : Cum prevenim rahitismul la copii
Marţi, 24 Mai 2011
Stire din Fun : Povestioară…
Sâmbătă, 14 Mai 2011
Stire din Fun : Politica pe înțelesul copiilor
Pagina a fost generata in 0.221 secunde