Petrece o vacanță într-un castel

130
1
Petrece o vacanță într-un castel - vacantacraciun-1385729051.jpg
Fugi de aglomerație și refugiază-te în munți! Nu într-o peșteră, ci în cas-tele și case vechi transilvănene redecorate.

Valea Zălanului

Dacă vrei să-ți petreci un week-end asemenea Prințului Charles, încearcă una dintre casele de oaspeți de pe teritoriul familiei Kalnoky. La 90 de kilometri de Brașov, acest sat micuț, ascuns între dealuri și păduri, în mijlocul naturii, este ideal pentru cele care își doresc doar liniște și aer curat. Puteți să descoperiți peisaje autentice în satele săsești medievale construite în jurul unor biserici fortificate minunate.

Zăbala

În județul Covasna, în comuna Zăbala, un castel vechi din secolul 16 și-a deschis porțile pentru turiștii amatori de calm și mâncăruri gustoase. După ce treci de aleea străjuită de copacii înalți și de castelul încă în renovare, te poți caza într-una din cele șase camere super decorate ale "casei mașini-lor", dependință legată pe vremuri de castel printr-un tunel. Poți să-ți iei cu tine și bicicleta și să pornești în pelerinaj pe proprietatea contelui Mikes (cu un coș de picnic pregătit la bucătărie), să faci plimbări cu trăsura sau poți să te retragi la umbra unui copac secular cu un roman captivant în brațe.

Micloșoara

Vreți o experiență transilvăneană autentică? Încercați să petreceți câteva zile în satul secuiesc Miklosvar, într-una din cele 11 camere ale caselor de oaspeți ale Contelui Tibor Kalnoky, ori chiar în conacul aflat în curs de renovare. Dacă n-aveți chef să leneviți toată ziua sub pâlcul de meri din grădină, aici se organizează excursii în pădurile din împrejurimi și expediții de birdwatching. Bucurați-vă de o escapadă pastorală fără televizor, radio sau mașini, însă cu o mulțime de bucate gustoase pregătite în stil tradițional.

(Sursa: www.glamourmagazine.ro)

Comentează știrea

christian louboutin leopard pumps
28 februarie 2014
christian louboutin leopard pumps

buy christian louboutin dust bag Stiri Diverse : Petrece o vacanță într-un castel | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin leopard pumps http://vanillaforums.delmonsolutions.com/images/christian-louboutin-shoes-men.asp

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Istanbul: povești orientale
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Escapade de week-end
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Viena, orașul cu personalitate multiplă
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Florența, dragoste la prima vedere
Pagina a fost generata in 1.5198 secunde