Abroziu Duma rămâne la conducerea administrației portuare

1049
Abroziu Duma rămâne la conducerea administrației portuare - ambroziuduma-1337783389.jpg
Astăzi, la Ministerul Transporturilor, au avut loc reuniu-nile acționarilor și administratorilor Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța. Repre-zentanții Sindicatului CNAPMC și Federației Naționale a Sindicatelor Portuare au participat la discutarea punctelor care interesează partenerii sociali.

Ionel Moga, vicepreședintele sindicatului a declarat că Ioniță Profir, rămâne, în continuare, președinte interimar al consiliului de administrație, iar Abroziu Duma, director general interimar.

Totodată, la cererea sindicatului, urmează să se reia discuțiile privind proiectul repartizării profitului, în sensul că o cotă din acesta să revină salariaților, în conformitate cu prevederile legii.

Situația de provizorat de la cârma CNAPMC se prelungește din mai multe motive. În primul rând, pentru că actuala conducere asigură buna funcționare a companiei și pacea socială de care aceasta are nevoie.

În al doilea rând, trebuie lămurită problema statului companiei. Sindicatul și federația solicită revenirea la cel vechi, care era în concordanță cu hotărârea de guvern prin care a fost înființată compania. Respectivul statut prevede că directorul general este numit de ministrul Transporturilor, în timp ce noul act constitutiv acordă adunării generale a acționarilor această competență.

În al treilea rând, social – democrații constănțeni, cărora le revine dreptul de a propune viitoarea echipă de conducere a companiei, nu și-au stabilit opțiunile. În prezent, au altă urgență: alegerile locale. Toate forțele lor sunt implicate în campania electorală. În funcție de rezultatele alegerilor vor fi stabilite și propunerile.

Nu în ultimul rând, trebuie respectate procedurile privind publicitatea în legătură cu convocarea adunărilor generale ale acționarilor și ordinea de zi. Acționarii trebuie informați din timp asupra problemelor ce urmează a fi supuse aprobării, inclusiv alegerea administratorilor în posturile rămase vacante și a președintelui consiliului de administrație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4615 secunde