Agricultură / Petre Daea, întâlnire cu Mikola Solski, pe tema deciziei CE cu privire la importurile din Ucraina

108
Agricultură / Petre Daea, întâlnire cu Mikola Solski, pe tema deciziei CE cu privire la importurile din Ucraina - 1-1683196517.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), o nouă întrevedere de lucru cu omologul său ucrainean, Mikola Solski.

„Așa cum s-a agreat în cadrul discuțiilor anterioare, schimbul de informații dintre cele două părți contribuie la o evidență corectă a datelor privind tranzitul cerealelor din Ucraina pe teritoriul țării noastre. Totodată, cei doi omologi au convenit asupra unor comunicări săptămânale privind cantitățile de produse ieșite în tranzit din Ucraina, pentru ca România să dispună de date complete și exacte”, se arată într-un comunicat de presă al MADR.

Daea l-a informat pe Mikola Solski asupra prevederilor deciziei Comisiei Europene din data de 2 mai 2023 prin care se instituie măsuri preventive excepționale și temporare cu privire la importurile unui număr limitat de produse din Ucraina. Măsurile vizează grâul, porumbul, rapița și semințele de floarea soarelui, originare din Ucraina.

Prin urmare, Autoritatea Vamală Română autorizează în prezent doar procedurile vamale de tranzit pentru produsele menționate către un alt stat membru în afara celor cinci sau către țări sau teritorii terțe. Noile reglementări se aplică în toate statele membre până la data de 5 iunie 2023. La rândul său, ANSVSA va continua acțiunile de verificare și, împreună cu celelalte instituții responsabile, va colabora pentru identificarea de noi măsuri menite să eficientizeze transportul de mărfuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.847 secunde