Schemă de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură

158
Schemă de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură - 1-1683017439.jpg

Articole de la același autor

Un proiect de hotărâre a Guvernului pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură este pus în consultare publică pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Resursele financiare necesare aplicării schemei sunt în sumă totală de 3.000.000 lei, pentru perioada 2023 - 2025 şi se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Schema de ajutor de stat se aplică întreprinderilor mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în acvacultură: persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderile familiale şi persoane juridice (neaflate în dificultate).

„Schema se aplică pe întreg teritoriul României, iar sumele se plătesc până la data de 31 decembrie 2023. Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, instituţie aflată în subordinea MADR, reprezintă autoritatea competentă responsabilă cu implementarea schemei”, au transmis reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

În prezent, sunt licenţiate pentru producţia de puiet de peşte un număr de 246 de unităţi care exploatează o suprafaţă de peste 6.000 ha. Pentru producţia de peşte de consum sunt licenţiate 750 unităţi cu o suprafaţă de peste 65.653 ha.

În anul 2021, producţia internă de peşte a fost de 11.714 tone, care au asigurat circa 10% din consumul de peşte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1841 secunde