Ambasadorul Japoniei în România, prima vizită în Portul Constanţa

409
Ambasadorul Japoniei în România, prima vizită în Portul Constanţa - 1-1713793497.jpg

Articole de la același autor

Excelenţa Sa, Takashi Katae, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Japoniei în România, însoțit de Hiroshi Kudo, şef al secţiei Economice, şi Ryo Taniguchi, adviser, a făcut, luni, 22 aprilie, o vizită în Portul Constanţa.

Delegaţia japoneză, primită de directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa, Mihai Teodorescu, a fost interesată de prezentarea Portului Constanţa, axându-se pe caracteristicile portului, date de trafic şi informaţii despre sistemul vamal.

„Colaborarea Portului Constanţa cu Japonia datează încă din anul 1998, când a fost semnat, la Tokyo, un acord de împrumut dintre România şi Overseas Economic Cooperation Fund, în vederea realizării primei etape a terminalului de containere.

În 2003, Agenţia de Cooperare Internaţională Japonia - JICA a elaborat Master Planul Portului Constanţa în baza unui împrumut nerambursabil acordat Guvernului României de către Guvernul Japoniei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii companiei.

Recent, CN Administraţia Porturilor Maritime a colaborat cu JETRO - Organizaţia Japoneză pentru Comerţ Exterior, pentru organizarea unor misiuni economice în Portul Constanţa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5318 secunde