Premierul Marcel Ciolacu:

„Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est”

515
„Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est” - 1-1713423129.jpg

Articole de la același autor

În cadrul declaraţiilor comune susţinute de premierul României, Marcel Ciolacu, şi E.S. şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, prim-ministrul statului Qatar şi ministru al Afacerilor Externe, s-a subliniat importanţa Portului Constanţa.

„Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro. Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în Uniunea Europeană. În acest sens, am propus Excelenţei Sale realizarea unui grup de lucru care să fie operaţionalizat foarte repede, în maximum o lună, în care să fie analizate toate aceste proiecte prioritare.

Avem un plan comun foarte concret. Toate aceste oportunităţi de investiţii le voi detalia împreună cu miniştrii de resort în cadrul întâlnirii pe care o voi avea cu Fondul Suveran de Investiţii al statului Qatar, unul dintre cele mai solide şi importante la nivel mondial.

Prioritatea este Portul Constanţa, care a devenit cel mai important hub de distribuţie la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est. Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanţa pentru a juca un rol cheie de platformă logistică şi în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei. Avem nevoie de expertiza şi experienţa companiilor qatareze în ceea ce priveşte managementul şi operaţiunile portuare, dar şi digitalizarea şi dezvoltarea portului“, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul României desfăşoară o vizită de lucru în Qatar, iar pe agenda întrevederilor se află dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro.

Mihai Teodorescu, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa, face parte din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe premier. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4884 secunde