Portul Constanţa: Exerciţiu de intervenţie în caz de situaţie de urgenţă cu nava multifuncţională „Noema”

171
Portul Constanţa: Exerciţiu de intervenţie în caz de situaţie de urgenţă cu nava multifuncţională „Noema” - 1-1712831017.jpg

Articole de la același autor

Joi, 11 aprilie, în zona insulei artificiale din portul Constanţa, s-a desfăşurat un exerciţiu de intervenţie în caz de situaţie de urgenţă, scenariul implicând o intervenţie pentru stingerea unui incendiu produs la o navă, urmată de intervenţia de depoluare.

Exerciţiul s-a efectuat cu nava multifuncţională „Noema”, aparţinând Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa şi aflată în exploatarea Sucursalei Nave Tehnice Port. Nava de 520 tdw are o lungime de 25 m, lăţimea de şapte metri şi pescaj de 2,9 metri. „Noema” are două motoare a câte 400 CP, o macara Sormec şi este dotată cu două pompe pentru stingerea incendiilor. Viteza maximă este de 12 noduri.

Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei, au fost pregătite pentru a interveni şi nava colector „Nereus” şi remorcherul „Pescăruş 1”.

S-au verificat, astfel, modul de funcţionare a instalaţiilor de stins incendii, doar cu apă de mare, şi a instalaţiilor de depoluare. S-au avut în vedere evaluarea capacităţii de răspuns a echipajului navei şi modul de utilizare a instalaţiilor speciale de stins incendiul şi de depoluare din dotarea navei.

Exerciţiul a fost şi un prilej de instruire practică a personalului navigant care lucrează prin rotaţie pe nava „Noema”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5403 secunde