Amenzi mai mari pentru cine nu își depune declarația fiscală la timp

194
Amenzi mai mari pentru cine nu își depune declarația fiscală la timp - cabinetulciolacuinprimasedintade-1696517723.jpg

Articole de la același autor

În ședința de guvern de joi, șeful executivului a transmis că întărește regulile, nu doar în zona jocurilor de noroc, ci și în zona „băieților deștepți” care fac afaceri și averi speculând anumite portițe legislative.


În încercarea guvernului de a aduce bani la bugetul de stat și de a avea o mai bună colectare a TVA-ului, Marcel Ciolacu are toleranță zero atunci când vine vorba de lupta împotriva evazioniștilor fiscali. Guvernul a aprobat o analiză privind consolidarea capacităţii instituţionale a Ministerului Finanţelor, în vederea exercitării controlului financiar de specialitate al statului.


„Întărim regulile nu doar în zona viciilor, și în cazul comportamentului fiscal incorect. Milioane de români cinstiți își depun și plătesc la timp toate obligațiile la stat, dar niște șmecheri fac afaceri și averi speculând câteva portițe legislative”, a declarat premierul Ciolacu.


Primul-ministru a mai precizat că noua modificare va permite instituțiilor de control să dea amendă din prima, pentru cei care nu își respectă termenele pentru depunerea declarațiilor fiscale, dar și pentru cei care nu respectă legile privind funcționarea caselor de marcat. Acesta a avertizat și că cuantumul amenzilor vor crește.


„De aceea, împreună cu Ministerul de Finanțe, astăzi închidem aceste portițe, modificăm legislația și venim cu amendă din prima în cazul nedepunerii la termen a declarațiilor fiscale. La fel, în cazul nerespectării obligațiilor privind funcționarea caselor de marcat și tot amendă pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale. Mai mult, cuantumul amenzilor va crește. Am spus că nu voi ezita să lupt împotriva evaziunii fiscale și așa vom face. Nu pot exista la nesfârșit oameni corecți, care declară și plătesc, și șmecheri care nu declară și nu plătesc nimic”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7001 secunde