ANR intră în era birocrației digitale

597
"Monitorizarea și eficientizarea proceselor de lucru și a fluxului de documente la nivel central și la nivelul unităților teritoriale, păstrarea informației în condiții sigure și cu costuri optime" este numele unui proiect finanțat din fonduri europene, a cărui imple-mentare a început la Autoritatea Navală Română.


Prezentarea lui a fost făcută ieri, la hotel "Bulevard", din Constanța, în cadrul unei conferințe, la care au luat parte reprezentanți ai companiilor de crewing, ai univer-sităților maritime, ai administrației portuare, ANR și ziariști. 
Din expunerea făcută de managerul proiectului, Șerban Berescu - șef al direcției siguranța navigației, și Iulia Ionel rezultă că scopul investiției este îmbună-tățirea calității și eficienței furnizării serviciilor publice.
Valoarea sa totală eligibilă (fără TVA) este de 8.792.809 lei, din care: 7.473.887,65 lei - valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European; 1.143.065,17 lei - valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național; 175.856,18 lei - cofinanțarea eligibilă a bene-ficiarului ANR. Proiectul va fi finalizat într-o perioadă de 18 luni.
În cadrul conferinței, Eugen Olteanu, directorul general in-terimar al ANR, a răspuns întrebărilor privind mutarea la minister, la București a activității de examinare a competențelor pentru obținerea brevetelor, certificatelor de capacitate maritimă și a certificatelor internaționale de conducător de ambarcațiune de agrement clasele A și B. Schimbarea - a spus el - s-a făcut la solicitarea marinarilor, întrucât nu toți sunt din Constanța, iar pe de altă parte este firesc ca sediul unei autorități să fie în capitala țării. 
La solicitarea ziarului "Cuget Liber", Olteanu a dat asigurări că se vor găsi soluții ca absolvenții Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și ai Universității Maritime să dea examenul de brevet la Constanța, pentru a-i scuti pe tineri de costurile ridicate cu drumul și cazarea pe parcursul a trei zile, la București. 
Participanții la dezbateri au solicitat informații despre viitorul sistem informatic și despre aplicațiile lui, exprimându-și speranța că acesta va fi util mai bunei gestionări a resurselor de forță de muncă marinărească ale României. 
Mai multe despre proiect puteți citi pe www.cugetliber.ro, la secțiunea economie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6832 secunde