Apartamente mai ieftine cu 4%, la Constanța

338
Prețurile solicitate de proprietari pentru apartamentele scoase la vânzare în cele mai mari șase orașe din țară s-au redus în primele șase luni cu până la 4,5%, tendința de scădere fiind mai accentuată pe segmentul nou, unde ajustarea a ajuns până la 6,7%, arată o analiză a portalului imobiliare.ro.

În Constanța, media prețurilor este de 899 euro/mp util în iunie, în scădere cu aproape 3% față de începutul anului, în condițiile în care la apartamentele noi s-a înregistrat o creștere de 1,7%, până la 962 euro/mp util, iar la cele vechi o scădere de 4%, la 884 euro/mp util, au precizat reprezentanții imobiliare.ro.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile solicitate pentru apartamentele din Constanța sunt, în medie, cu 4,5% mai mici.

În continuare, Capitala are cele mai mari prețuri, deși au mai intrat puțin la apă. Prețul mediu cerut pentru apartamentele noi din București a coborât în luna iunie la 1.295 euro/mp util, în scădere cu 6% față de luna decembrie, respectiv cu 8% față de iunie 2011.

La apartamentele vechi scoase la vânzare în Capitală prețul mediu a ajuns la 1.064/euro mp de suprafață utilă. Față de aceeași perioadă a anului trecut se remarcă o reducere la această categorie, de 3,2%, pe când față de începutul anului diferența este de -2,7%, se mai arată în analiza efectuată de portalul imobiliar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1866 secunde