Boloș cere ajutorul românilor în combaterea evaziunii: “Cei care denunță vor primi un procent din sumă”

262
Boloș cere ajutorul românilor în combaterea evaziunii: “Cei care denunță vor primi un procent din sumă” - bolos-mare-1700577250.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș vrea să îi implice mai mult pe români în combaterea evaziunii fiscale, mai ales în contextul Legii pensiilor, care necesită o colectare mai bună la bugetul de stat, pentru a susține cele 2 majorări a legii pensiilor prevăzute în 2024. În acest context, Boloș a spus că „se gândește ca cei care îi denunță pe evazioniști să primească un procent din contravaloarea faptei”.


Îndemnul premierului Marcel Ciolacu a fost luat în serios de ministrul Finanțelor, care s-a pus pe treabă și a început să caute banii necesari susținerii majorărilor prevăzute în noua lege a pensiilor. În acest context, Marcel Boloș vrea să restituie o parte din contravaloarea faptei de evaziune fiscală celor care reclamă infracțiunea.


„Ne gândim să fie un procent din fapta şi din contravaloarea faptei de evaziune pentru că e, până la urmă, e meritul persoanei care a constatat. Dacă sunt mai multe persoane care sesizează aceeaşi faptă, ne putem gândi şi la un sistem de stimulare proporţională”, a spus Marcel Boloș pentru observatornews.ro


Astfel, românii ar putea semnala online neregulile legate de o posibilă infracțiune de evaziune fiscală, evaziune care a ajuns la peste 10% din PIB în România, adică undeva în jur de 160 de miliarde de lei. Digitalizarea sistemului din subordinea Ministerului Finanțelor ar urma să fie făcut cu bani europeni, asta în condițiile în care de la 1 ianuarie, factura electronică va fi obligatorie pentru toate tipurile de tranzacții realizate între firme.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6664 secunde