Dan Barna: „Românii şi-au câştigat dreptul să fie în Schengen”

87
Dan Barna: „Românii şi-au câştigat dreptul să fie în Schengen” - barna-schengen-1700574456.jpg

Articole de la același autor

Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi că românii şi-au câştigat dreptul să fie în Schengen şi că i-a cerut preşedintei Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Pia Kauma, să susţină această prioritate de securitate pentru România la Consiliul Ministerial al OSCE.

„Românii şi-au câştigat dreptul să fie în Schengen. Am avut o discuţie cu preşedinta AP OSCE, Pia Kauma, cerându-i să susţină această prioritate de securitate pentru România la Consiliul Ministerial al OSCE. Consiliul Ministerial al OSCE va avea loc la Skopje, Macedonia de Nord, în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie, şi avem nevoie de toate vocile relevante în susţinerea aderării României şi Bulgariei la Schengen, pentru că ultima şansă din acest an pentru aderare primeşte verdictul la Consiliul JAI de pe 4-5 decembrie. Aderarea României este pe ordinea de zi, pe agenda provizorie. Doamna Pia Kauma m-a asigurat că va susţine în cadrul dezbaterilor poziţia justă şi legitimă a României şi Bulgariei de a fi acceptate în spaţiul Schengen”, a scris Barna pe Facebook.

El a menţionat că tema celei de a 21-a reuniuni de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), la care a participat în aceste zile în Erevan, a fost OSCE în vremuri de criză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4615 secunde