Dan Barna: „Fenomenul migraţiei este fluid şi necesită adaptarea legislaţiei”

108
Dan Barna: „Fenomenul migraţiei este fluid şi necesită adaptarea legislaţiei” - barna-fenomen-1683289749.jpg

Articole de la același autor

Fenomenul migraţiei este fluid şi necesită adaptarea legislaţiei la acesta într-un timp rezonabil, a declarat vicepreşedintele USR Dan Barna.

„Fenomenul acesta al migraţiei, legat de oportunităţile de viaţă ale familiilor, este unul foarte fluid, ceea ce trebuie să învăţăm este exact capacitatea de a ne adapta legislaţia într-un timp rezonabil”, a spus Dan Barna cu prilejul participării sale la prezentarea unui sondaj al Salvaţi Copiii despre situaţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Dan Barna a semnalat că a întâlnit cazuri în care familiile au plecat în străinătate pentru perspectiva de şcoală şi spital de mai bună calitate, nu din cauza problemelor ce ţin de resurse materiale.

În opinia sa, faptul că în prezent se poate cumpăra vechime în muncă ar putea determina unele familii să revină în ţară.

„În momentul în care părinţii pleacă din ţară, trebuie să anunţe la autoritate acest lucru. Cred că suntem la etapa în care este necesară o modificare legislativă, astfel încât şi dacă ai plecat şi n-ai făcut lucrul acesta, să poţi s-o faci de acolo, printr-un - nu ştiu - transmis o adresă prin notariat cumva”, a adăugat Dan Barna.

La rândul său, europarlamentarul Victor Negrescu a anunţat că urmare a raportului de cercetare al Salvaţi Copiii România despre situaţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, va organiza mai multe demersuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5368 secunde