Bursă, turism, fiscalitate. INFO economic

210
Bursă, turism, fiscalitate. INFO economic - 1-1695116227.jpg
l Bursa de Valori Bucureşti a ajuns la un număr istoric de investitori, respectiv 160.000 de investitori direcţi şi 520.000 de investitori care îşi plasează banii prin intermediul fondurilor de tip OPCVM, organismele de plasament colectiv în valori mobiliare, a precizat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Gabriel Grădinescu. La Hidroelectrica a fost înregistrată cea mai mare valoare subscrisă de investitorii de retail la un IPO derulat în România, de 6,3 miliarde de lei.

l Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a demarat o campanie outdoor de promovare a României ca destinaţie turistică în Franţa, care se va desfăşura până în data de 26 septembrie, pe străzile din Paris, obiectivul principal fiind atragerea unui număr tot mai mare de turişti francezi. Se estimează că această etapă a campaniei va ajunge la peste 15 milioane de persoane, din care aproximativ 2,5 milioane din rândul francezilor cu studii superioare şi un buget mare pentru vacanţe şi călătorii.

l Persoanele juridice fără scop patrimonial care au primit sponsorizări sau sume redirecţionate, conform legii, din impozitul pe profit sau impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe venitul datorat de persoanele fizice vor întocmi o declaraţie care însoţeşte declaraţiile financiare în care evidenţiază sumele primite, respectiv utilizate, conform proiectului de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5581 secunde